Illustrasjon: Statsbygg
Publisert: 01.apr.2021 

Konkurranse om smarte vegger

Prosjekt nytt regjeringskvartalet er på jakt etter gode løsninger og har nå utlyst en konkurranse om smarte innvendige lettvegger.

Statsbygg jakter smarte vegger som har integrert teknikk, som kan flyttes på, og som kan brukes om igjen andre steder når behov endres.

– Vi ønsker derfor å inngå et innovasjonspartnerskap med byggenæringen for utvikling av industrialiserte innervegger i tre for bygg med bæresystemer i betong eller stål. Det har vi valgt å kalle smarte vegger, sier prosjektdirektør Knut Jørgensen i Statsbygg.

Målet er å bygge rimeligere, raskere og mer bærekraftig ved bruk av industrialiserte byggesystemer, lokalt trevirke og med søkelys på gjenbruk i produksjon, montasje og drift.

Konkurransen er nå lyst ut på Doffin.

– Statsbygg har troen på at gode ideer utvikles i fellesskap, og vi søker derfor partnere til prosjektet om smarte vegger. Det vil være en type lettvegg som for eksempel kan erstatte gipsvegger, sier Knut Jørgensen:

– Materialvalg og byggemetoder i den innvendige byggingen er et område hvor vi ser store muligheter. Økt bruk av prefabrikkerte byggesystemer kan effektivere hvordan vi bygger og gi bedre materialutnyttelse, forklarer Jørgensen.

Email
Kopier link
Del med

Jobb

Se alle ledige stillinger her
Hold deg oppdatert med nyhetsbrev fra Samferdsel & Infrastruktur