Stovner bad blir et moderne bydelsbad som vil gi gode muligheter for svømmeopplæring, trening, konkurranser og lek. Dette er en foreløpig arbeidsskisse av prosjektet. Illustrasjon: Dyrø og Moen Arkitekter/Oslobygg KF
Publisert: 26.04.2022 

Klare for å bygge Stovner bad

Oslo kommune ved Oslobygg KF har inngått kontrakt med NCC Norge AS, som blir samspillsentreprenør for Stovner bad. Byggearbeidene starter opp tidlig i 2023, og det nye moderne badeanlegget er planlagt å stå ferdig sommeren 2025.

– Dette er et svært etterlengtet badeanlegg i Oslo som vi gleder oss til å begynne å bygge. NCC har gode erfaringer med gjennomføring av badeanleggsprosjekter med tilsvarende kompleksitet og størrelse, og vi ser frem til et godt samarbeid, sier direktør Eli Grimsby i Oslobygg.

Bydelsbad med variert tilbud

Stovner bad blir et moderne bydelsbad som vil gi gode muligheter for svømmeopplæring, trening, konkurranser og lek. Det nye badeanlegget skal blant annet romme et 25 meters svømmebasseng, varmtvannsbasseng, familiebasseng med stupefasiliteter og barnebasseng. I tillegg skal det inneholde styrketreningsrom, vannsklie, boblebad, varmkulp og kaldkulp.

Fra venstre: Markus Stellander, Distriktsleder Stor-Oslo i NCC Building Norge, Roger Nygård, leder i NCC Building Norge, Eli Grimsby, administrerende direktør i Oslobygg KF, Espen Foss Johansen, senior prosjektleder, divisjon Utbygging i Oslobygg KF, Sunniva Delhi, prosjektleder, divisjon Utbygging i Oslobygg KF, Tore Moger, direktør for divisjon Utbygging i Oslobygg KF og Trond Blesvik, seksjonsleder, divisjon Utbygging i Oslobygg KF. Foto: Oslobygg KF

Badet, som skal ligge i Aasta Hansteens vei på Stovner, blir dimensjonert for et årlig besøk på 250 000, og skal ha en samtidig kapasitet på 600 besøkende.

Optimaliseringsprosess i samspill

Kontrakten skal utføres i samspill mellom Oslobygg og NCC. Samspillsfasen mellom byggherre og entreprenør begynner i mai, og vil pågå ut året.

– Vi starter nå opp en intensiv optimaliseringsprosess med entreprenør for sammen å skreddersy anlegget på best mulig måte før vi setter spaden i jorda. Det nye badeanlegget på Stovner skal heve kvaliteten og kapasiteten på badetilbudet i Oslo, og vi har høye forventninger til leveransene i prosjektet, sier direktør Eli Grimsby i Oslobygg.

– Vi er stolte over å få muligheten til å utvikle dette prosjektet i samarbeid med Oslobygg. NCC har lang erfaring med badeanlegg, noe som vil bli brukt godt inn i samspillsfasen slik at vi til slutt kan presentere et helhetlig og gjennomarbeidet konsept for kunden, sier Roger Nygård, leder for NCC Building Norge.

Prosjektet har høye miljøambisjoner og stiller blant annet krav om fossilfri anleggsplass, samt krav om fossilfri transport av masser og avfall til og fra byggeplass.

Fakta om Stovner bad:

Byggherre: Oslobygg KF
Entreprenør: NCC Norge AS
Arkitekt: Dyrø og Moen Arkitekter
BTA: 8 500 kvm

Email
Kopier link
Del med

Jobb

Se alle ledige stillinger her
Hold deg oppdatert med nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring