Ledelsen i Nordic samlet i København. Foto: Alex Tran
Publisert: 25.01.2023 

Nordic Office of Architecture styrker satsningen i Danmark

Nordic Office of Architecture har et sterkt fagmiljø for arkitektur i Norge, og er godt etablert på Island og i Danmark. Nå slår de prisvinnende arkitektkontorene Rubow Arkitekter og Norconsult Arkitektur i Danmark seg sammen med Nordic for å danne et av de største arkitektmiljøene i Norden.

Det nye Nordic Office of Architecture har rundt 500 ansatte i Norge, Danmark og på Island, og vil bli markedsleder innen bolig-, helse-, flyplass- og utdanningsprosjekter i Norden. Nordic i Danmark får nå 200 dyktige arkitekter som vil bidra til å heve firmaets samlede ekspertise innen prosjektering, bærekraft og en rekke andre fagområder. Nordic er en del av Norconsult–konsernet med 5 500 medarbeidere, hvorav nesten 1 000 er arkitekter.

– Samarbeidet på tvers av fagområder og landegrenser har vært en viktig del av Nordics suksess i det danske markedet. Vi har bygget opp helt unik kompetanse innen blant annet flyplass- og helsebygg, og nå får vi muligheten til å jobbe innen flere markedsområder, sier Sofie Peschardt, som til nå har ledet Nordic i Danmark. Sofie blir en del av den kreative ledelsen i Nordic Danmark. Hun har jobbet mye med kolleger i Oslo og Reykjavik i flere år og har sett verdien i å kunne tilby spesialkompetanse i prosjektene.

– Denne satsningen vil styrke Nordics posisjon i det danske markedet, berike vår portefølje og forsterke vår kompetanse på tvers av fagområder og landegrenser. Vi gleder oss til å starte samarbeidet med våre nye danske kollegaer, sier Eskild Andersen, daglig leder i Nordic Norge.

– Vi har gjennomført fremragende prosjekter og skapt bærekraftig og prisvinnende arkitektur i mer enn 50 år som Nordic Office of Architecture, Rubow Arkitekter og Norconsult Arkitektur. Nå samler vi vår erfaring, kunnskap og kultur for å skape enda bedre arkitektur til glede for mennesker, miljø og samfunn, lokalt og internasjonalt, understreker Jess Sørensen, direktør for det nye Nordic i Danmark.

Email
Kopier link
Del med

Jobb

Se alle ledige stillinger her
Hold deg oppdatert med nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring