Meny
– Blåseisolering er fremtiden

Emner
Bygg Reis Deg 2017

Publisert
21.October.2017

– Blåseisolering er fremtiden

Fremtidensbygg_Artikkelboks - 300x250Fremtidensbygg_Mobilplattform-480x300.png

Det mener Børre Finsrud i Isoenergi som er debutanter på Bygg Reis Deg. – Dette er første året vi er her og vi er veldig fornøyd, både med plasseringen og oppmøtet, sier han.

Det er stor pågang fra byggefirma. Uten vafler eller annen åte er de aller fleste som kommer innom Isoenergi sin stand potensielle kunder.

– Vi får relevante besøkende, dette er folk som kan ha behov for våre produkter, sier Børre.

Isoenergi blåser isolasjonen inn i veggene i stedt for å skjære til plater.

– Tilpasningen blir mer nøyaktig og det går mye raskere. To snekkere vil fort bruke en uke på en store enebolig, med vårt system tar det 6-7 timer, forteller han.

Isoenergi kjører rundt med små lastebiler, som kan isolere en komplett enebolig. Eller 500 kvm loft med 40 cm tykkelse.

– Med all tidsbruk, logistikk og opprydding blir det også billigere, sier Børre.

På nybygg leverer de meste til entreprenører og byggmestre. For etterisolering er det også en del henvendelser fra privatmarkedet.

– På et eldre hus har du gjerne to lag panel med luft i mellom. Da går de fort å fylle med blåseisolasjon. Isolasjonsmaterialet består av 80 % resirkulert glass, resten er sand. Dette er et miljøvennlig produkt, sier Børre.

Les Også

Protan fordrøyer vannet

Drammens-baserte Protan as viste på BRD Protan BlueProof, et system for vannfordrøyning som også ble nominert til Byggenæringens Innovasjonspris. – Protan BlueProof gjør det mulig å drenere vannet gradvis og kontrollert ned i avløpsnettet, slik at over…

Les Også

European Steel Design Awards til Br. Midthaug

Br. Midthaug på Kleive er som første norske bedrift tildelt den europeiske stålprisen, ECCS Steel Design Awards of Merit. Kleivebedrifta får hederen for stålfasaden og trappentil Kimen Kulturhus i Stjørdal. Tildelingen skjedde under en prisseremoni i K…

På Forsiden Nå

Eiendomsbransjen er teknisk konservative

– Eiendom som en aktivaklasse er preget av forholdsvis lav risiko. Av denne grunn har eiendomsbransjen vært trege med å ta i bruk teknologiske nyvinninger, ettersom innovasjon tilfører et risikoelement. Således skiller eiendomsbransjen seg fra entreprisebransjen, hvor bruken av teknologiske nyvinninger drives frem av et sterkt ønske om å øke bransjens forholdsvis lave marginer. Likevel blir entreprisebransjen ofte fremhevet som en bransje som er treg med å ta i bruk ny teknologi.

På Forsiden Nå

Det europeiske markedet bedres for arkitekter

Etter at det europeiske arkitektmarkedet nærmest lå nede etter finanskrisen, har vi sett god vekst i det siste. Dette er svært positivt, og gir også store muligheter for norske arkitektbedrifter. Men samtidig skal man være klar over at det også byr på en del utfordringer.

På Forsiden Nå

Regjeringen digitaliserer bolighandelen

– Regjeringen har lansert en rekke tiltak for forenkling, økt digitalisering og styrket IKT-sikkerhet, også i bygge- og eiendomsbransjen der vi har gjort grep for en mer effektiv tinglysing. Kartverket og Altinn har i samarbeid med flere markedsaktører etablert en løsning som i større grad gjør det mulig for banker og eiendomsmeglere å innføre heldigital eiendomshandel.

På Forsiden Nå

Hvordan bygge bærekraftige byer for fremtiden?

FN beregner at 68 prosent av verdens befolkning kommer til å bo i byer innen 2050. Bærekraftig byutvikling blir derfor enda viktigere i årene som kommer. Nå kommer verdens største konferanse om bærekraftig byutvikling til Oslo i slutten av mai.

På Forsiden Nå

Man må se på det store bildet

– Det finnes ingen enkle løsninger for å få ned klimagassutslippene i verden. Hverken i Norge eller andre steder sitter man på noen «mirakelkur» som vil fikse det hele. Vi må iverksette en masse enkeltgrep som i sum vil ha den ønskede effekten.