Publisert
03.sep.2018

Verdensnyhet på byggeplassen!

Trenden på byggeplassen har i mange år vist seg å være uheldig når det kommer til bruken av anbefalt innfesting ved utvendig bruk. Vi snakker særskilt om valget av syrefaste A4, eller varmgalvaniserte ekspansjonsbolter. Prisen viser seg til tider å være den avgjørende faktoren, og valget faller på ikke-anbefalte bolter for utvendig bruk. fischer vil […]

Trenden på byggeplassen har i mange år vist seg å være uheldig når det kommer til bruken av anbefalt innfesting ved utvendig bruk. Vi snakker særskilt om valget av syrefaste A4, eller varmgalvaniserte ekspansjonsbolter. Prisen viser seg til tider å være den avgjørende faktoren, og valget faller på ikke-anbefalte bolter for utvendig bruk. fischer vil snu denne trenden.

Frem til i dag har varmgalvaniserte ekspansjonsbolter ikke hatt dokumentasjon for utvendig bruk, men blir likevel brukt, til tross for viten om at det ikke er i henhold til regelverket. Nå har festemiddel leverandøren fischer endelig gleden av å kunne fortelle at de, som eneste produsent i verden, har fått ETA-vurdering for utvendig bruk på sine varmgalvaniserte ekspansjonsbolter FBN II HDG

– Dette betyr at du som prosjektleder unngår den store risikoen pga. manglende dokumentasjon ved valg av varmgalvaniserte ekspansjonsbolter FBN II HDG, sier Salgssjef Nils Rusek i fischer Norge AS.

Etter å ha kjempet lenge mot et rigid lovverk, har ETA tatt en avgjørelse om å fire på noen av de strenge kravene, og latt praksis gå foran teori som lenge har vært gjeldende innen ETA.

fischer er stolte av å presentere sin dokumentasjon for utvendig bruk på våre ekspansjonsbolter FBN II HDG. Dokumentasjonsnr.: ETA-18/0101.

Skjemaet viser beregnet levetid oppgitt i antall år for fischer FBN II HDGM12 ekspansjonsbolter brukt utvendig, i de forskjellige miljøklassene. Oppgitte år er en antakelse gjort på tester utført av ETA og er ingen garanti for levetiden.

Hold deg oppdatert med nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring