Foto: Fischer
Publisert
24.nov.2021

Den første svanemerkede forankringsmørtelen som kan benyttes i minusgrader

Når vinterkulden setter inn kan det oppstå flere utfordringer på byggeplassen. Byggeprosjekter kan rammes av dyre forsinkelser når frosten setter herdeprosessene til monteringsarbeidet i stå. Fischer sin nye forankringsmørtel FIS V Zero benyttes helt ned til -10 grader. Det er også den første forankringsmørtelen i verden som er Svanemerket.

I Norge har vi ikke tid til at minusgrader og vinterforhold skal forsinke byggeprosjekter og servicearbeid. Det må derfor tas hensyn til det vinteren fører med seg av kondens, frost og våte arbeidsforhold på byggeplassen store deler av året. Da er det viktig med utstyr og verktøy som kan brukes i minusgrader. Her har Fischer lansert forankringsmørtelen FIS V Zero som både kan brukes ned til -10 grader, som også er skånsom mot mennesker og miljø.

FIS V Zero løser frostproblemene

– Det er alltid behov for utendørs monterings- og servicearbeid gjennom hele året. Det kan omhandle fasader på bygg, reparasjon av broer, stålkonstruksjoner eller andre festeoppgaver utendørs. FIS V Zero er en universal forankringsmørtel som kan brukes på de fleste installasjoner med temperaturer ned til -10 grader, forteller Salgssjef i Fischer, Nils Rusek.

Forankringsmørtelen FIS V Zero sørger for at minusgradene ikke stopper byggearbeidet og at herdeprosessen er like enkel som i sommerhalvåret. Rusek påpeker imidlertid hvordan forankringsmørtelen skal oppbevares:

– FIS V Zero tillater å brukes i materialer som har en temperatur ned til -10 grader, men det er viktig å huske på at produktet må oppbevares i temperaturer over 5 grader.

Universalmørtelen fås på en 300m tube som passer til en standard fugepistol.

Maksimal sikkerhet for mennesker og miljø i vinterhalvåret

Det som gjør FIS V Zero til et unikt produkt er at det er den eneste forankringsmørtelen på markedet som er sertifisert med både Svanemerket, A+ og Eurofinns gull. Den miljøbevisste bruker kan derfor dra fordel av produktets skånsomhet overfor mennesker og miljø – selv i minusgrader.

– Vi er veldig stolte over at FIS V Zero er den første forankringsmørtelen i verden som er sertifisert med Svanemerket. Vi mottok offisielt Svanemerket-sertifikatet på arrangementet hos Miljömärkning Sverige tidligere i oktober, forteller Rusek.

Forankringsmørtelen leveres helt uten faresymboler og sikkerhetsdatablad, og inneholder hverken peroksider eller andre komponenter som krever spesielle forhåndsregler. Sertifiseringene betyr at produktet oppfyller noen av Europas strengeste krav til innendørs utslipp.

– Hvis du velger FIS V Zero får du et kvalitetsprodukt som kan brukes i vinterhalvåret, som også sikrer maksimal sikkerhet for både mennesker og miljø. Produktet kan oppbevares, transporteres og benyttes helt uten spesielle forhåndsregler, samt kastes i restavfall. FIS V Zero vil rett og slett gjøre arbeidet på byggeplassen litt enklere denne vinteren, avslutter Rusek.

Hold deg oppdatert med nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring