Lærlinger og unde fagarbeidere (f.v.): Ragna Åsheim Fineid, Eline I. Rongevær, Kristiane M. Kvamme, Julie Kleiven Mjelde og Andrea Stigen. Foto: Veidekke
Publisert: 15.07.2022 

Veidekke vant gull for studentkampanje

Veidekkes vant i går kveld gull i Magnet Awards 2022 i kategorien årets kampanje overfor studenter for bidraget «Yrkesfagkampanje 2022 - jenter til bygg- og anleggsteknikk». Annonsørforeningen (ANFO) står bak kåringen.

– Vi setter svært stor pris på denne anerkjennelsen av vårt arbeid for å øke statusen og attraktiviteten til yrkesfagene generelt, og blant jenter for vår næring spesielt, sier Tommy Johansen som er leder for medarbeiderattraktivitet i Veidekke.

I løpet av de siste årene har stadig flere jenter søkt bygg- og anleggsfag i tillegg industri- og teknologifag. I år var det over 20 % flere jenter som søkte bygg- og anleggsteknikk på VG1.

– Spesielt gledelig er det at mange flere jenter nå har fått øynene opp for hvilke muligheter som finnes i vår bransje. Dette har vi jobbet målrettet med i de siste årene, og vi kommer ikke til å gi oss med det første for vi trenger mange flere, legger Veidekkes kommunikasjonssjef Helge Dieset til.

Juryens begrunnelse: Caset er en del av en ambisiøs strategi der Veidekke har satt seg fore å løfte bransjen. Kampanjen baserer seg på et solid innsiktsarbeid, og selskapet virker å ha forstått målgruppen godt. Dette gjenspeiles blant annet i hvordan de benytter seg av flere kreative virkemidler for å kommunisere sitt budskap til henholdsvis to grupper i prioritert rekkefølge (ungdom og foreldre). Kampanjen har vært kjørt med tydelig definerte KPI-er og selskapet kan vise til en bemerkningsverdig økning. Kampanjene vurderes ut ifra: Innsikt/strategi (25%), idé/løsning (25%) og effekt/resultat (50%).

Formålet med Magnet Awards er å hedre de beste arbeidene innen rekruttering og employer branding. Ved å løfte frem de beste arbeidene, skaper vi læring og kan heve nivået til hele bransjen. Les mer om alle prisvinnerne her.

Email
Kopier link
Del med

Jobb

Se alle ledige stillinger her
Hold deg oppdatert med nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring