Byrådsleder Eirik Lae Solberg går historisk åpningsrunde på Valle Hovin Stadion. Foto: Finn Ståle Felberg
Publisert: 12.02.2024 

Valle Hovin Stadion – åpnet for publikum

Lørdag 10. februar åpnet Oslo kommune portene for et helt nytt skøytestadion i hovedstaden, og hundrevis av barn og voksne benyttet anledningen til å finne frem skøytene, og ta de første skøytetakene. Ny kunstisflate betyr nye muligheter og nye skøytegleder for generasjoner fremover.

– Dette er en stor dag for Oslo-idretten, på Valle Hovin ligger alt til rette for nye gode skøyteopplevelser, enten du er mosjonist, spiller bandy eller går hurtigløp, sier byrådsleder, Eirik Lae Solberg, - før han ledet an den historiske åpningsrunden, tett fulgt av barn og voksne i alle aldre.

Det ble en flott dag for alle som hadde møtt opp. Valle Hovin har vært et sentrum for skøytesporten i mer enn femti år, helt siden pioneren og forkjemper for Oslo-idretten, Rolf Hofmo, fikk anlagt Valle Hovin i 1966, som Norges første kunstfrosne skøytebane.

– Det er på høy tid at skøytesporten nå kommer hjem til Valle Hovin, sier idrettsbyråd, Anita Leirvik North, som legger til - jeg er også næringsbyråd, og har et hjerte som banker litt ekstra hardt for gode byggeprosjekter, dette er et godt byggeprosjekt! sier Leirvik North.

Anlegget er hjemmebane for Aktiv Skøyteklubb og skal bidra til å forbedre skøytetilbudet i Oslo og omegn, spesielt for bandy og hurtigløp på skøyter. Det skal ha kapasitet for både organisert og uorganiserte aktivitet. Valle Hovin er en skøytearena for alle som er glad i skøytesport.

– Vi er på historisk grunn, for selv om Valle Hovin Stadion er et helt nytt skøyteanlegg, så viderefører vi over femti år med skøytehistorie i Oslo når vi i dag åpner Valle Hovin Stadion, sier administrerende direktør i Oslobygg, Eli Grimsby

Det nye anlegget består av et nytt topp moderne og energi-effektivt kunstis-anlegg, 400 meters bane for hurtigløp på skøyter, bandybane, nytt grønt uteområde med treningsapparater samt tribuneplass med kapasitet til 1500 tilskuere.

Bystyret i Oslo vedtok i desember 2020 å bygge nytt skøytestadion. Et drøyt år senere startet byggearbeidene og i slutten av desember 2023 ble stadion ferdigstilt. Byggearbeidet har vært gjennomført fossilfritt, med både elektriske og fosilfrie maskiner og med egen dedikert ladestasjon på området. En delvis elektrisk maskinpark har betydd mindre støy for de på byggeplassen, naboer og andre berørte av prosjektet.

Byggeprosjektet inkluderer driftsteknisk område med garasje for drift, og har i tillegg forberedt en fremtidig mulighet for å bygge tak over anlegget.

Email
Kopier link
Del med

Jobb

Se alle ledige stillinger her
Hold deg oppdatert med nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring