Publisert
07.jan.2019

Styrker sitt nordiske fotfeste med nytt strategisk oppkjøp

Nordens største produsent av lim, fugemasse og sparkel styrker posisjonen ytterligere med et oppkjøp av norske Fugger AS, som blant annet leverer lim, fugemasse og tettningsprodukter til bygg og industri. Det skjer med virkning fra 1. januar 2019. Pr. 1. januar 2019 overtar Dana Lim som er Nordens største produsent av lim, fugemasse og sparkel […]

Nordens største produsent av lim, fugemasse og sparkel styrker posisjonen ytterligere med et oppkjøp av norske Fugger AS, som blant annet leverer lim, fugemasse og tettningsprodukter til bygg og industri. Det skjer med virkning fra 1. januar 2019.

Pr. 1. januar 2019 overtar Dana Lim som er Nordens største produsent av lim, fugemasse og sparkel det fulle eierskapet over Fugger AS, som blant annet leverer lim, fugemasse og tettningsprodukter til bygg og industri i Norge.

Oppkjøpet av den norske virksomheten skjer som et ledd i Dana Lims nordiske vekststrategi og skal først og fremst bidra til å styrke markedsposisjonen ytterligere i Norge. En naturlig konsekvens av oppkjøpet er også at Dana Lim får bedre muligheter for å betjene kundene i de øvrige nordiske landene. Adm. direktør Lars Christensen forteller:

– Vi er glade for å ønske syv superdedikerte og kompetente kollegaer velkommen til Dana Lim. Jeg er overbevist om at oppkjøpet som er det naturlige neste skritt i utfoldelsen av strategien vår, og vil gi et markant løft for oss på det norske markedet. Samtidig vil vi kunne utvide Fuggers knowhow og sortiment innenfor folier og tape til våre eksisterende kunder i Danmark, Sverige og Finland, så de får enda flere muligheter med Dana Lim.

Optimale muligheter for service til kundene

Fugger har hovedkontor i Bergen og ble etablert i 1976 av adm. direktør Rolf Magne Johannessen. Siden den gang har virksomheten utviklet seg til en av Norges førende leverandører av tettningsprodukter, lim og fugemasse til byggevarebransjen, proffmarkedet og industri.

I likhet med Dana Lim er Fugger kjent på det norske markedet for sitt fokus på høy produktkvalitet, kundetilfredshet, service, miljøhensyn og god økonomi. Utover det har virksomheten den logistiske kapasiteten som skal til for å sikre at Dana Lim fremover kan tilby optimal service til kunder i hele Norge. Dette resulterer i at Dana Lim med kontor i Oslo dekker den sørligste delen av landet, og så vil Fuggers plassering i Bergen åpne opp for adgang til hele Vestlandet.

– Dermed tilbyr vi full nasjonal dekning med konsulenter som har inngående kjennskap til norske byggeregler og godkjennelser og som utover det har mange personlige kontakter i bransjen. Det gir både Fugger og oss et solid utgangspunkt for å støtte kundene våre uavhengig av hvor de jobber, sier Lars Christensen

Han suppleres av Rolf Magne Johannessen som har store forventninger til at de to virksomhetenes kompetanser som sammen vil gi et kvalitetsløft og det betyr at produktssortimentet kan videreutvikles på en innovativ måte.

– Dana Lim tilfører kraft og ressurser til gavn for kundene våre i et krevende marked preget av kontinuerlige endringer og voksende krav. Samtidig er vi stolte over å bli en del av en virksomhet som i likhet med Fugger legger stor vekt på førende kvalitet og service som leverer verdi til kundene våre, avslutter Rolf Magne Johannessen.

Hold deg oppdatert med nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring