Foto: Cibes
Publisert: 18.03.2022 

Stor etterspørsel etter boligheiser

Etterspørselen etter boligheiser er mangedoblet i Norge de siste to årene. Denne uken åpnet Cibes Lift et stort showroom i Asker, hvor de viser frem de siste modellene og tilbyr BIM-tegninger og 3D-visualisering.

Trendene er tydelige: Nordmenn blir boende hjemme lenger enn før, og har økt fokus på komfort og bekvemmelighet. I tillegg bygger vi mer i høyden.

Derfor øker etterspørselen etter boligheiser – og den øker kraftig.

– Hos oss er antallet henvendelser mangedoblet de siste to årene, sier administrerende direktør Gunnar Brattli i Cibes Lift Norge AS. Selskapet er en del av Cibes Lift Group, som er en av verdens største produsenter av boligheiser.

Dessuten har mye skjedd innen heisteknologi de siste årene.

Illustrasjon: Cibes

– Boligheisene er nå både estetiske, stillegående og rimeligere enn mange tror. Der hvor man tidligere måtte ut med et millionbeløp for å få en konvensjonell heis i huset, kan man i dag få en boligheis for det samme som man bruker til oppussing av bad eller kjøkken, sier Brattli.

Showroom i Asker

Denne uken åpnet Cibes et showroom på 300 kvadratmeter på Billingstad i Asker, hvor de viser frem sine nyeste heismodeller. Her er det anledning for entreprenører, arkitekter, interiørarkitekter og eiendomsutviklere til å teste ut brukeropplevelsen, vurdere ulike design og forhøre seg med eksperter.

– Boligheis er et teknisk produkt, og mange er usikre på hvordan de fungerer. Derfor stiller vi ut våre siste modeller i dette showroomet. Her kan vi også tilby BIM-tegninger og 3D-visualisering, slik at man får se nøyaktig hvordan heisen blir seende ut i et spesifikt hus, forteller Brattli.

Enkle å integrere

Cibes sine heiser egner seg også godt for offentlige virksomheter som skoler, museer og helsestasjoner, og er allerede i bruk av millioner av mennesker verden over. Heisene finnes i flere ulike størrelser, og det er få bygningsmessige tilpasninger som kreves for å sette inn en av de nye modellene.

– Det kreves kun en heisgruve på 10-15 centimeter, mens man med en konvensjonell heis må opp mot 150 centimeter. Overhøyden er 2,4 meter, som gjør at heisen vil passe fint under de fleste tak. Maskineriet er plassert i sjakten, og det er derfor ikke behov for et separat maskinrom. Det er et pålitelig, 100% elektrisk og skruedrevet system, og dørene åpnes teleskopisk uten at det går ut over arealet, forteller Brattli, som er trygg på at boligheismarkedet kommer til å utvikle seg betydelig fremover.

– De fleste nye eneboliger på to plan eller mer vil ha en heis i bygget i fremtiden. Når man kjenner alle gevinstene, så er det et veldig naturlig valg, sier han.

Email
Kopier link
Del med

Jobb

Se alle ledige stillinger her
Hold deg oppdatert med nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring