Foto: Veidekke
Emner
Publisert
16.nov.2020

Skal bygge kulturhus i Steinkjer

Veidekke har i dag skrevet kontrakt med Steinkjer kulturbygg AS om å oppføre det nye kulturhuset i Steinkjer nord i Trøndelag. Bygget skal blant annet inneholde bibliotek, kinosenter, storsal med nesten 600 sitteplasser og flere mindre saler. Oppdraget er en total­entreprise verdt nær 270 millioner kroner ekskl. mva.

Det nye kulturhuset blir liggende ved Steinkjerelva i Steinkjer sentrum og blir på 9.000 m2, inkludert et eksisterende bygg på 1.300 m2 i Strandvegen 4 som skal renoveres. Det topp moderne kinosenteret med fire saler får fra 40 til 210 plasser, storsalen på 870 m2 skal kunne brukes til mange typer aktiviteter og det blir flere mindre saler for konserter og forestillinger i tillegg til kunstgalleri, restaurant og museum.

– Vi er veldig stolte over at vi skal få bygge det nye kulturhuset. Dette blir et viktig bygg som kommer til å bety mye for veldig mange i Steinkjer, og vi takker så mye for tilliten. Byggearbeidene skal utføres av Veidekke og vårt datterselskap Grande Entreprenør sammen med andre lokale samarbeidspartnere, sier distriktsleder Ståle Brovold i Veidekke Bygg Trøndelag.

– Bygging av det nye kulturhuset i Steinkjer har vært under planlegging i lang tid, og er et viktig prosjekt for oss som byggherre, for alle fremtidige brukere og for Steinkjer by. Vi ser derfor nå frem til å gå over i neste fase av prosjektet og til et godt samarbeid med Veidekke og deres samarbeidspartnere sier Ingunn Ramdal, prosjektleder for Steinkjerbygg AS.

Nå starter en fase med samhandling nokså umiddelbart, mens byggearbeidene er planlagt igangsatt etter påske med ferdigstillelse sommeren 2023.

Hold deg oppdatert med nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring