Illustrasjon: Rockfon
Publisert: 11.mai.2021 

Rockfons akustikkprodukter er nå Cradle to Cradle-sertifisert

Ledende leverandør av akustikkhimlinger, Rockfon, ser at ansvarsfulle produksjonsmetoder og en sirkulær økonomi-tankegang er fremtiden for leverandører innen byggebrasjen. Det siste steget i virksomhetens satsning på bærekraft er en Cradle to Cradle-sertifisering for 90 % av deres akustikkprodukter.

Ifølge SSB (Statistisk Sentralbyrå) står bygg- og anleggsbransjen for ca. 25 prosent av alt avfall i Norge. Derfor er det viktigere enn noensinne å gjenbruke produserte varer, og sikre at avfall og innsamlet materiale kan returneres og gjenbrukes i nye materialer.

Rockfon jobber hele tiden med å redusere utslipp i hele produksjons- og forsyningskjeden. Og når de akustiske himlingene er laget av steinull fra basalt i naturen kan materialet gjenbrukes, og er en del av den sirkulære økonomi. Det siste steget i Rockfons satsning på bærekraft er en Cradle to Cradle-sertifisering på bronsje- og sølvnivå, for 90 % av produktene som produseres i Europa.

Steinull – et bærekraftig valg

For å oppnå en Cradle to Cradle-sertifisering skal produktet leve opp til en lang liste med bærekraftskrav innen fem kategorier: sunne materialevalg, materialegjenbruk, fornybar energi, vannresurssforvaltning og sosial rettferdighet. Derfor tildeles produktet en sertifisering på et av fem nivåer fra Basic til Platin. I tillegg forplikter man seg løpende til å forbedre både produkt og prosesser til man når det høyeste målet. Magdalini Psarra, Bærekraftsjef hos Rockfon, forteller:

– For å oppnå sertifiseringen samarbeidet vi tett med våre partnere i leverandørkjeden om kritiske aspekter i våre produkter og prosesser. Hun fortsetter:

– Vi jobber hele tiden med å redusere vårt CO2-avtrykk, og bærekraft står høyt på vår agenda. Vårt engasjement for bærekraft kan også dokumenteres med våre Cradle to Cradle Certified Products. Dette gjør det enklere for kundene våre å dokumentere miljøpåvirkningen som produktene våre står for. Og så blir det mye enklere for arkitekter, byggherrer og entreprenører å velge bærekraftige akustikkløsninger.

Sølvnivået er det høyeste sertifiseringsnivået som Rockfons akustiske himlinger har oppnådd inntil videre. Og Rockfon lever nå opp til gullnivået innen kategorien materialegjenbruk, som peker ut retningen for virksomhetens fremtid innenfor den sirkulære modellen.

Email
Kopier link
Del med

Jobb

Se alle ledige stillinger her
Hold deg oppdatert med nyhetsbrev fra Samferdsel & Infrastruktur