H.M. Dronning Sonja ble vist den nye Veterinærbygningen av rektor Curt Rice ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (tv), administrerende direktør Harald Nikolaisen i Statsbygg og administrerende direktør Jorun Jarp ved Veterinærinstituttet. Foto: NMBU
Emner
Publisert
02.sep.2021

Nøkkeloverrekkelse på Campus Ås

Med H.M. Dronningen til stede overrakte Statsbygg den symbolske nøkkelen til den nye Veterinærbygningen på Ås.

Det var Statsbyggs administrerende direktør, Harald Nikolaisen, som overleverte nøkkelen til Norges miljø- og biovitenskapelige universitet og Veterinærinstituttet. Overrekkelsen foregikk utendørs i strålende solskinn med over 800 gjester til stede.

– Dette er blitt et av Europas mest moderne anlegg innen veterinærmedisin, sa Harald Nikolaisen i sin overrekkelsestale, og trakk frem bygget som klimavennlig, fremtidsrettet og bærekraftig.

Etter overrekkelsen ble H.M. Dronning Sonja vist rundt i nybygget på Ås. Med rundt 63.000 kvadratmeter inneholder det blant annet laboratorier, dyrehospital, akvarier og andre spesialarealer. Gode bygningstekniske løsninger sørger for at de høye kravene til smittevern ivaretas, i tillegg til gode arbeidsforhold for de som skal jobbe, forske og studere her.

Campus Ås får også et stort park- og landskapsområde på 160 mål. Uteanlegget både forsterker kvalitetene i dagens park og skaper en vakker og funksjonell utvidelse av campusområdet.

I den nye parken er det åpne vannveier og planter tilpasset norsk klima. I parken er det også se flere kunstverk som en del av byggeprosjektet.

Hold deg oppdatert med nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring