Gamlehaugen nærmar seg slutten av ein omfattande utvendig og innvendig restaurering. Foto: Statsbygg/Trond Isaksen
Publisert: 07.06.2024 

No er Gamlehaugen open for publikum

Kongebustaden i Bergen opnar for omvisingar i juni, juli og august. Fredag 7. juni blir det servering i parken og konsert i Christian Michelsens salong.

Publikum får ei sjeldan anledning til å høyre ein konsert i salongen ved pianist og kulturformidlar Frode Skag Storheim fredag 7. juni klokken 13:00. Han vil då spele verk av blant anna Grieg og Chopin. Klokken 12:00 blir det servering i parken.

Gamlehaugen opna for omvisingar i museumsdelen 1. juni og held open til og med 31. august. Omvisingane skjer i små grupper med maks 15 personar. Parken er open for publikum og kan besøkast heile året.

Gamlehaugen nærmar seg slutten av ein omfattande utvendig og innvendig restaurering, som starta for seks år sidan og vil avsluttast neste år. Damesalongen og etesalen står ferdig, mens arbeidet med musikkrommet er delvis ferdig.

Gamlehaugen er ein bygning i jugendstil inspirert av skotske jaktslott. Bygget som er i mura bergensk holmur, har fått ny overflate med stenkpuss og oppgraderte trekningar, og står fram som i Christian Michelsens tid.

Gamlehaugen er i dag kongen sin residens i Bergen. Før den tid tilhøyrde eigedommen Michelsen, som kjøpte han i 1896 og budde der frem til døden sin i 1925. Eigedommen blei då kjøpt som ei folkegåve og blir forvalta av staten.

Informasjon

Omvisingar:

Omvisingane varer i 45 minutt og startar til følgande tider:

  • Tysdag og onsdag – 12:00, 13:10 og 14:20
  • Torsdag–16:00, 17:10 og 18:20
  • Laurdag og søndag – 12:00, 13:10 og 14:20
Email
Kopier link
Del med

Jobb

Se alle ledige stillinger her
Hold deg oppdatert med nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring