Emner
Publisert
27.feb.2018

Milepæl ved det nye Nasjonalmuseet

Nye sider av vårt nye Nasjonalmuseum vises fram for første gang. Kulturministeren, de tyske arkitektene og 400 arbeidere fra 25 land er til stede når Statsbygg holder kranselag torsdag 1. mars. Kranselag har lange tradisjoner som en honnør til arbeiderne. Det regnes som en milepæl i et byggeprosjekt og markerer at bygget er under tak, […]

Nye sider av vårt nye Nasjonalmuseum vises fram for første gang. Kulturministeren, de tyske arkitektene og 400 arbeidere fra 25 land er til stede når Statsbygg holder kranselag torsdag 1. mars.

Kranselag har lange tradisjoner som en honnør til arbeiderne. Det regnes som en milepæl i et byggeprosjekt og markerer at bygget er under tak, forteller prosjektdirektør Steinar Støre i Statsbygg.

– Det er en stor glede å samle alle som er involvert i prosjektet: arbeidere, prosjektledelse, arkitekter, ingeniører, entreprenører, de ansatte ved Nasjonalmuseet og eksterne gjester, til fest 1. mars, sier Støre.

De tyske arkitektene Klaus Schuwerk og Jan Kleihues vil være til stede under arrangementet. I tillegg vil prosjektsjefene Kim Østenby og Hans Jørgen Aase også være tilgjengelige etter arrangementet.

Her vil man som besøkende for første gang få et inntrykk av hvordan museet er lagt opp. Selve kranselaget finner sted i 5. etasje i den bakre delen av bygget. Med utsikt over Oslofjorden fra en seks meter dyp veranda langs hele fasaden vil dette bli noen av hovedstadens aller mest spektakulære arbeidsplasser når det nye Nasjonalmuseet åpner i 2020.

Dette vises nå fram for første gang.

Polsk underholdning

Det er nå ca. 400 arbeidere fra 25 ulike land på byggeplassen. Ettersom Polen er landet det kommer flest arbeidere fra har Prosjekt Nytt Nasjonalmuseum invitert Dominika «Domika» Luczynska til å opptre under kranselaget.

Til daglig arbeider hun som barnevernspedagog, men er blitt en populær sanger blant polakker i Norge. I en mannsdominert byggebransje har Prosjekt Nytt Nasjonalmuseum også en kvinnelig byggeleder fra Polen, Agnieszka Weglinska, som er tilgjengelig for pressen.

Møt opp her

Kranselaget finner som nevnt sted i 5. etasje i den bakre delen av bygget.

Oppmøtetid: kl. 10.30 – 10.45.

Gjester vil bli fulgt gjennom bygget av ansatte i prosjektet. Alle må ha på seg verneutstyr.

Pressen får verneutstyr i skiftebrakken bak Mellomstasjonen, Brynjulf Bulls plass 2 (det gule bygget langs trikkeskinnene ved siden av Nobels fredssenter). Ansatte i prosjektet vil møte pressen ved passasjen mellom fredssenteret og Mellomstasjonen, og vise vei til skiftebrakka.

NB! Mellomstasjonen og skiftebrakken stenges kl. 10.55. Vær presis!

Program

11.05 Musikkinnslag ved Domika

11.10 Tale ved administrerende direktør i Statsbygg Harald V. Nikolaisen

11.14 Tale ved kulturminister Trine Skei Grande

11.17 Tale ved Nasjonalmuseets direktør Karin Hindsbo

11.20 Musikkinnslag ved Domika

11.25 Servering av kaffe og kake, og utdeling av gaver
fra Nasjonalmuseet og Statsbygg

12.00 Det offisielle programmet avsluttes.

Hold deg oppdatert med nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring