BYGGE-TRIO: Leder for stillas i Ramirent Norge; Kenneth Iversen(foran), opplyser at de i første omgang skal levere 7.000 kvadratmeter med stillas til Kvarteret-prosjektet på Lillestrøm, her foran byggetomten sammen med anleggsleder i Veidekke; Bjørn. Foto: Ramirent
Publisert
25.mar.2021

Leverer 7.000 m² stillas til Kvarteret i Lillestrøm

Ramirent er valgt som underleverandør av Veidekke i forbindelse med boligprosjektet Kvarteret i Lillestrøm der de blant annet skal levere 7.000 kvadratmeter med stillas.

Det var i fjor sommer at Veidekke fikk i oppdrag av OBOS Nye Hjem AS og Otto Olsen Boligutvikling AS å bygge det første av fem byggetrinn på prosjektet Kvarteret i Lillestrøm. Når hele OBOS Kvarteret står ferdig skal det etter planen utgjøre en helt ny bydel med rundt 1.000 boliger.

Første byggetrinn består av fire frittstående bygg på fem til åtte etasjer. Veidekke startet byggingen av de 206 leilighetene i oktober i fjor, og nå har hovedentreprenøren valgt Ramirent Norge som underleverandør til første byggetrinn av gigant-prosjektet som skal stå ferdig i 2023. I tillegg skal det etableres en fellespark. Kvarteret skal i følge OBOS være «bilfritt med en grønn struktur og et grøntdrag mot villastrukturen i øst.»

Grønn struktur

De fire første byggene med totalt 206 leiligheter skal stå ferdig i 2023. I tillegg skal det etableres en fellespark. Kvarteret på Lillestrøm skal i følge OBOS være «bilfritt med en grønn struktur og et grøntdrag mot villastrukturen i øst». Illustrasjon: Arcasa Arkitekter

Et naturlig valg

Ramirent skal levere brakkerigger, byggvarme, moduler, maskiner, elektro, heiser og stillaser. I første byggetrinn dreier det seg om person- og vareheiser og 7.000 kvadratmeter stillas med opsjon på tilsvarende omfang på byggetrinn to.

– Ramirent var et naturlig valg fordi vi har gode erfaringer med selskapet på lignende storprosjekter. I tillegg til at de har et stort utvalg av maskiner og utstyr og bidrar med å se helheten i prosjektene, så gir de også rask respons på våre henvendelser og innspill. Det er også viktig for oss at selskapet bidrar aktivt og kommer med innovative løsninger i forhold til kravet om BREEAM-sertifisering og vårt mål om å ha en fossilfri byggeplass, påpeker anleggsleder Bjørn Kolaas i Veidekke. Han opplyser også om at de så langt ligger godt an i forhold til fremdriftsplanen.

100 arbeidere i sving

– Ja vi er godt i rute, og vi er nå i gang med å få på plass bunnplate og veggkonstruksjoner, forklarer anleggslederen som på det meste vil ha nærmere 100 arbeidere i sving på anlegget i Lillestrøm.

– Dette er både en viktig og en omfattende kontrakt for oss. Vi har hatt et godt samarbeid med Veidekke gjennom mange år, og det er jo ingen ulempe at vi kjenner hverandre godt og har en god kjemi. Vi samarbeider blant annet også om et annet stort OBOS-prosjekt på Løren, og det er gledelig at de nok en gang har valgt oss som underleverandør til et stort prosjekt som første byggetrinn av Kvarteret på Lillestrøm, sier prosjektleder og storkunde-selger; Jarle Pettersen i Ramirent Norge.

Sikkerheten viktigst

Leder for stillas i Ramirent Norge, Kenneth Iversen, er også veldig fornøyd med å bli valgt som leverandør på et prosjekt der stillas og heiser vil utgjøre en stor del av den totale leveransen. Selskapet har egen stillas-divisjon som omfatter både stillas og heis med nærmere 70 dedikerte ansatte og egne stillas-avdelinger i Oslo, Bergen, Trondheim, Sandefjord og Kristiansand.

– Dette er en anerkjennelse av det gode arbeidet våre dyktige medarbeidere i Oslo har lagt ned over tid både ved stillas- og heisavdelingen, påpeker Iversen som legger til at sikkerhet er det aller viktigste når de leverer stillas. –Ramirent har sikkerheten til våre kunder og ansatte aller høyeste prioritet, og vårt personell er ambassadører for en fagkunnskap og en HMS-kultur vi er svært stolte av. Så nå ser vi bare frem til nok et godt prosjekt-samarbeid med Veidekke, avslutter stillas-sjefen i Ramirent.

Hold deg oppdatert med nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring