Foto: Backe Entreprenør AS
Publisert: 12.05.2023 

Kruse Smith omprofileres til Backe

Etter 88 år som en ledende aktør i norsk byggebransje, går merkevaren Kruse Smith denne uken over i historien. Fremover vil selskapets virksomhet fremstå med Backe-logo og i Backe-profil. Med det vil Backe Entreprenør sette sitt preg på større deler av Norge, og nå ned hele kystlinjen fra Oslo til Bergen, gjennom totalt ti lokalt forankrede entreprenørselskaper.

– Med omprofilering av Kruse Smith starter vi ikke bare et nytt kapittel i historien om Backe, men vi starter på en ny bok. En oppfølger, hvor Backe og Kruse Smith sammen skal skrive historie. I Backe får vi nå større faglig bredde, større markedsandel og en bedre mulighet til å skape en mer bærekraftig byggebransje. Det skal våre ansatte, våre kunder og bransjen erfare som positivt, sier Asle Randen, administrerende direktør i Backe Entreprenør.

12. desember ble Backes kjøp av Kruse Smith offentliggjort. Siden oppkjøpet har det blitt jobbet intenst og målrettet hos både Backe og Kruse Smith for å samkjøre virksomhetene.

– Kruse Smith tar med seg viktig kompetanse og erfaring som vi skal få stor nytte av i Backe. Dette gjelder innen prosjektutvikling og det å gjennomføre store og kompliserte byggeprosjekter. Vi styrker vår egenproduksjonskapasitet som er et satsningsområde for oss i Backe, fortsetter Asle Randen.

Backes overtakelse av Kruse Smith er en styrke for hele Backes virksomhet. I Kruse Smiths hjemby, Kristiansand, etableres Backe for første gang.

– Vi opplever at markedet er svært positive til at Backe etablerer seg i Kristiansand og Agder, både som entreprenør og som eiendomsutvikler gjennom Backe Prosjekt. Det gjelder ikke minst den finansielle styrken og tryggheten Backe representerer. For oss i Backe Sør får vi tilgang til ny spisskompetanse innenfor flere fagområder, og vi blir del av et selskap som er kommet langt i det strategiske og operative arbeidet med å forbedre klima- og miljøavtrykket til bransjen. Det betyr mye for våre kunder på Sørlandet sier daglig leder for Backe Sør, Anders Larsen.

Denne uken får alle tidligere Kruse Smith-ansatte nytt arbeidstøy, samtidig som byggeplasser, kontorer og biler omprofileres til å bli en del av Backe. Avslutningen av 88 års historie gir rom for refleksjon, men først og fremst fremtidstro på at Kruse Smith på vei videre inn i en ny og god historie. Sammen med Backe.

Email
Kopier link
Del med

Jobb

Se alle ledige stillinger her
Hold deg oppdatert med nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring