Emner
Publisert
17.des.2018

Icopal og Zanda samler krefter i BMI Norge

I fjor ble Icopal og Zanda innlemmet i samme konsern. Nå blir sammenslåingen enda mer synlig ved at to av byggenæringens mest kjente merkevarer erstattes med BMI. – Icopal ble kjøpt opp av Standard Industries i 2016, en dominerende aktør innen takprodukter i USA gjennom selskapet GAF. Neste grep var å kjøpe opp Braas Monier […]

I fjor ble Icopal og Zanda innlemmet i samme konsern. Nå blir sammenslåingen enda mer synlig ved at to av byggenæringens mest kjente merkevarer erstattes med BMI.

– Icopal ble kjøpt opp av Standard Industries i 2016, en dominerende aktør innen takprodukter i USA gjennom selskapet GAF. Neste grep var å kjøpe opp Braas Monier og ta det av børsen i Luxembourg for å slå det sammen med de andre selskapene under det nye navnet BMI Group, sier Jørn Davidsen, marketing direktør i BMI Norge.

Etter fusjonen er selskapet et globalt konsern med virksomheter over hele verden.

– Icopal var en stor aktør på flate tak og Braas Monier var en stor aktør på betong og teglstein for skråtak. Gjennom å slå sammen bedriftene har vi nå et komplett taksortiment i hele Europa. I tillegg har vi også virksomhet utenfor Europa, inkludert fabrikker i Sør-Afrika, India, Kina og Indonesia, sier Davidsen.

Selskapet har drift i over 40 land, eier 130 fabrikker og produksanlegg, har 9600 ansatte og en årlig omsetning på over 18,4 milliarder NOK.

Satser på innovasjon og miljøteknologi

Selskapet ser nå frem til å kunne tilby et bredt utvalg av produkter fra hele sortimentet.

– Fordelen er at kundene får en aktør å forholde seg til som kan levere alle typer teknologier for tak. Våre rådgivere er opptatt av alltid å finne den beste løsningen for det enkelte bygg og siden vi har hele sortimentet kan vi dekke alle behov hos kundene. Vi får også en bedre logistikk ut til kundene, sier Håkan Magnusson, administrerende direktør i BMI Norge.

Selskapet satser nå videre på digitalisering, innovasjon og miljøteknologi.

– Trenden går mot digitalisering, miljøteknologi og effektiv informasjonsflyt gjennom hele byggeprosessen. BMI utvikler derfor blant annet takløsninger for energiproduksjon, vannfordrøyning, grønne tak og aktive tak som bidrar til å rense luften for NOX-partikler. Dette er bare noe av det vi nå satser videre på, sier han.

Flere innovative prosjekter

Selskapet er involvert i flere innovative prosjekter over hele landet.

– Vi har blant annet levert luftrensende takbelegg på det nye Deichmanske bibliotek i Bjørvika. Takbelegget er utviklet internt i konsernet og renser luften for NOX-partikler, derav navnet Icopal Noxite. Vi opplever stor interesse for produktet i urbane strøk med mye forurensning fra biltrafikk, sier Magnusson og utdyper:

– Dette er et asfalt takbelegg med en overflate belagt med titan

Hold deg oppdatert med nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring