Foto: Helene Høyer Mikkelsen
Publisert: 10.05.2023 

Henning Larsen hylles som et av verdens mest innovative selskaper

Arkitektselskapet Henning Larsen er med på listen over verdens mest innovative selskaper i 2023. Dette er en årlig kåring som gjøres av Fast Company – et amerikansk magasin som fokuserer på teknologi, forretning og design.

Henning Larsen er opprinnelig et dansk arkitektselskap. I 2021 fusjonerte de med ingeniørgiganten Rambøll, og ble ett av Norges største arkitektmiljøer med 220 ansatte over hele Norge.

Andre navn på listen er Open AI, Airbnb og Microsoft. Selskaper som er anerkjent for å være særlig innovative i sine bransjer.

Begrunnelsen for at Henning Larsen har fått plass på listen, handler blant annet om at de har brukt biobaserte byggematerialer som halm, sjøgress og treverk i sine bygg. Arkitektene har bearbeidet disse naturlige ressursene slik at de kan bli til alt fra sterke strukturelle bjelker til isolasjon og ventilasjonssystemer. «På den måten reduserer Henning Larsen den påvirkningen deres bygg har på miljøet, samtidig som de driver bransjen fremover," skriver Fast Company.

– Det er en fantastisk påskjønnelse å stå på denne listen. Det oppleves som en stor anerkjennelse av den metoden vi har jobbet etter de siste årene.
Det er ingen enkel oppgave å utfordre grensene for bærekraft. Vi er stolte over å bli utpekt som en virksomhet som gjør en forskjell. Og våre initiativer stopper ikke her. Faktisk har vår drivkraft og lidenskap for å utforske grønne løsninger bare økt," sier Jakob Strømann-Andersen, direktør for bærekraft og innovasjon i Henning Larsen.

Henning Larsen har nylig startet på et av sine mest innovative og ambisiøse prosjekter så langt. En utvidelse av en skole som omdefinerer standardene for bærekraftig konstruksjon. Arkitektene bak Feldballe skole i den lille landsbyen Rønde i Danmark, utforsker nye måter å designe på. Målet er at skolen skal fange mer karbon enn den slipper ut.

Se listen over verdens mest innovative selskaper i 2023.

Email
Kopier link
Del med

Jobb

Se alle ledige stillinger her
Hold deg oppdatert med nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring