På bildet fra venstre: Leif Markgren (Carl C Fon), Håkon Einstabland (Statsbygg), Kristian Jørgensen (NCC), Henning Ramge (NCC), Trond Brandsgård (Statsbygg), Jonatan Hjellnes (NCC). Foto: NCC
Publisert: 12.02.2024 

Første spadetak for Tønsberg tinghus

Denne uken var det offisiell byggestart for det nye tinghuset i Tønsberg. Tinghuset skal etter planen stå ferdig i 2025.

– Det er veldig gøy å være i gang med gravingen. Vi har hatt en veldig god samhandlingsfase med Statsbygg, Domstoladministrasjonen og Add Arkitekter, og vi er nå veldig klare for å sette opp dette fine bygget, sier Jonatan Hjellnes, prosjektleder i NCC.

Det nye tinghuset vil bli på cirka 4 800 kvadratmeter og vil blant annet inneholde 14 rettssaler, møteromsfasiliteter, venteceller og kontorarbeidsplasser for om lag 60 personer. Prosjektet skal være innflyttingsklart i høsten 2025.

– Vi er veldig fornøyde med hvordan dette prosjektet vil bli, og vi ser frem til et nytt og flott tinghus i Tønsberg. Det har vært gode prosesser i forkant med NCC og underentreprenører, og det er fint at vi markerer denne milepælen med oppstart i henhold til framdriftsplanen, sier Håkon Einstabland, prosjektleder i Statsbygg.

Kontrakten med Statsbygg har en verdi på cirka 170 millioner norske kroner.

Email
Kopier link
Del med

Jobb

Se alle ledige stillinger her
Hold deg oppdatert med nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring