Du får det du betaler for

Publisert
06.May.2019

Du får det du betaler for

Divisjonsleder Bygg hos Würth, Paul Inge Sætheren opplyser til Fremtidens Byggenæring at det er stadig flere som innser viktigheten av å satse på kvalitetsverktøy, fordi de har opplevd både frustrasjonen og ikke minst tidstapet som kan oppstå om man har satset på dårlig verktøy. I tillegg er det viktig og ha fokus på HMS. Vi bruker mye ressurser på å utvikle maskiner som innehar en bra ergonomi og lave vibrasjonsverdier slik at brukerene unngår skader og sykmeldinger.

Miljøfokus

– For de av oss som også har et miljøfokus i dette, er det en ekstra ting å tenke gjennom: Dersom du kjøper billig og dårlig verktøy, og må bytte det ut enten fordi det ikke virker eller fordi det blir ødelagt, belastes jo miljøet langt mer enn om du satser på skikkelig kvalitetsverktøy som du kan ha nytte og glede av i årevis, understreker han. Det er ingen tvil om at man faktisk får det man betaler for når det gjelder både luftverktøy og håndverktøy, så den som tenker langsiktig og vil være økonomisk, sikrer seg godt verktøy med en gang,

– Betyr det at enkelte har en viss læreperiode før de velger kvalitet?

– Vi ser nok at en del kommer til oss etter at de har forsøkt andre og såkalt billige løsninger. Hvor billig det blir kan man jo selv regne ut om man skal kjøpe nytt i ett sett. Så når man satser på kvalitet, satser man også på sin egen lommebok, fordi man slipper å investere på nytt og man vil få en bedre bruker opplevelse av verktøyet fordi vi veileder kundene slik at man får det verktøyet som er best egnet til nettopp ditt bruk.

Tidstap

– Dessuten handler det vel til syvende og sist om å få jobben gjort?

– Akkurat! Det som virkelig kan bli dyrt, er om man får avbrudd i jobben fordi verktøyet tar kvelden midt i en jobb, eller kanskje er så dårlig at om det ikke bryter sammen, så pludrer man kanskje ganske så mye for å få gjort det man skal, at det blir mindre inntjening. Du skal jo ikke miste mye utfakturering før det går ut over lønnsomheten på en helt annen måte enn om du hadde investert noen kroner ekstra, minner han om.

– Men ingen verktøy varer jo evig?

– Nei, det er riktig. Men har du investert i kvalitetsverktøy, kan du planlegge serviceintervaller, slik at du hele tiden har maskinverktøy som fungerer optimalt, og du har også håndverktøy i skapet ditt eller med deg ut på byggeplass som du trenger, og som du får god nytte av fordi du har satset på kvalitet – og derfor vet at det fungerer. Ser vi på maskinverktøy, finnes det jo en del slitedeler som man må passe på å skifte med jevne mellomrom, og der kan jo vi i Würth skilte med et bra serviceverksted som til og med kan utføre service på lasere. Det vil rimelig nok variere noe med sendetid på dette, alt etter hvor i landet man befinner seg, men her har jeg inntrykk av at folk er veldig flinke til å planlegge, og således lander ned med gode løsninger for seg og sitt.

Vogner

– Hvorfor er det så viktig å ha orden på håndverktøyet sitt?

– Det er mange grunner til å satse på vogner eller skap til verktøyet sitt. De fleste velger vel vogner inne på verkstedet sitt, mens man kanskje innreder bilen med skap. For det første vil jeg jo si at dersom man har et samarbeide med oss, så har vi en rekke butikker, samt 350 selgere som kontinuerlig befinner seg på veien for å bidra til høyere produktivitet for både håndverkere og andre. Vi leverer jo til flere bransjer, som kjent. Men ser vi på bygge- og anlegssektoren, så er jo det en ganske tøff bruk av spesielt maskinverktøy, fordi man ofte jobber utendørs, og da har man ofte en vannproblematikk i forhold til batterier og alt dette. Når det er sagt, synes jeg faktisk at folk er flinke til å ta vare på utstyret sitt i denne sektoren, og det bidrar jo også til økt produktivitet. Når det ellers gjelder skap og vogner, så har vi egne moduler man kan velge mellom, slik at man kan skreddersy verktøyskapet etter sitt eget behov.

– Hva skjer om verktøyet plutselig bryter sammen?

– Vi er opptatt av lojalitet begge veier, og dersom det skjer hos en av våre faste kunder, vil vedkommende med stor sannsynlighet kunne få låne et tilsvarende verktøy mens reparasjonen finner sted. Vi vet jo hvor avhengig folk er av sine elektroverktøy, så derfor har vi opprettet en utlånsbank med verktøy som kan lånes slik at man ikke taper produksjonstid, forklarer Sætheren.

Les Også