Elisabeth Hunter. Foto: Katrine Lunke
Publisert: 15.03.2024 

– Det er modig å etablere seg her

I går åpnet næringen i Clemenskvartalet i Bjørvika, med både Meny, Vinmonopolet, Apotek 1 og restauranten Lutlaget. – Det er modig å satse på etablering i et såpass nytt område, sier Maria Louise Rognerud OSU.

I år er det ti år siden den første næringsaktøren etablerte seg i Bjørvika, da restauranten Vaaghals åpnet i Barcode. I går var det en stor markering i Clemenskvartalet i Bjørvika, da de fire aktørene åpnet dørene for aller første gang.

– Først av alt vil jeg takke alle de nye leietakerne som har valgt å satse på Bjørvika. Det er veldig modig å etablere seg i et område som er såpass nytt som Bjørvika er. Det er ingen selvfølge at kundene strømmer inn døren fra første dag, sier Maria Louise Rognerud, som er direktør for bygulvet hos Oslo S Utvikling (OSU).

Nå gjenstår rundt 40 prosent for at Bjørvika er ferdig utbygget.

– Vi har som visjon å bli Norges mest attraktive nærings- og boligområde. I dag synes jeg vi er nærmere det målet enn noensinne, sier Rognerud.

Tidligere sjef for Plan og bygningsetaten i Oslo, Ellen de Vibe, hadde æren av å klippe snoren da de fire aktørene åpnet. Hun var i sin tid med på å utarbeide planen for fjordbyen, inkludert å godkjenne søknaden for Clemenskvartalet.

– Som leder for Plan og bygningsetaten har jeg hatt et utrolig spennende, noen ganger krevende, men også morsomt samarbeid med OSU. De har gått fra å være en eiendomsutviklere til å bli en byuvikler, sier de Vibe.

– Når vi i dag åpner Clemenskvartalet, så vil jeg gratulere både OSU, alle beboerne og alle leietagerne. For nå åpnes Bjørvikaområdets største nabolagskvartal, sier hun.

Vinmonopolet som åpnet i Clemenskvartalet er pol nummer 350 og det 35. polet i Oslo.

– Vi synes det er kjempegøy å få lov til å være med og åpne et nytt pol i Bjørvika. Hovedkontoret vårt er jo rett bak her, så dette blir jo vårt nærpol, som vi også kan bruke og handle i, sa Elisabeth Hunter, administrerende direktør i Vinmonopolet.

Den nye Meny-butikken er på rundt 1100 kvadratmeter, og får rundt 30 ansatte.

– Meny har lenge lett etter lokaler i dette området, et område i stor utvikling, med stor tilflytting og mange moderne og kvalitetsbevisste kunder, sier driftssjefen Naim Tafaj i Meny.

– Dette er et spennende område, og denne Meny-butikken skal blir Bjørvikas beste dagligvarebutikk, sier han.

I tillegg til Apotek1 så åpnet også restauranten Lutlaget, med plass til 200 gjester. Her blir det bakeri om morgenen, og ut over dagen åpner de brasseriet og pizzaovnen til lunsj, og etter hvert middag. De har også en egen bar, som skal holde åpent til sent.

– Dette blir et møtested for mange forskjellige opplevelser, fra morgen til kveld, sier Øyvind Lofthus, som står bak steder som Åpent Bakeri og Lofthus samvirkelag.

Email
Kopier link
Del med

Jobb

Se alle ledige stillinger her
Hold deg oppdatert med nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring