Illustrasjon: Arkitektgruppen CUBUS
Publisert: 22.03.2024 

Bygger massivtrebygg for GC Rieber Eiendom i Bergen

Veidekke har inngått avtale med GC Rieber Eiendom om å oppføre et miljøsertifisert næringsbygg der Norconsult blir største leietager. Kontrakten er en totalentreprise med samspill verdt 241 millioner kroner eksklusive mva.

– Vi setter stor pris på å få fortsette det gode samarbeidet med GC Rieber Eiendom fra byggingen av hotell Viken Brygge (Moxy Bergen) som blir nærmeste nabo. Prosjektet har svært høye miljøambisjoner, og det er jo noe vi liker ekstra godt å bygge. Vi takker så mye for oppdraget, sier distriktsleder Thor Småbrekke i Veidekke Bygg Bergen.

Fra venstre: Øyvind Ramberg (markedsdirektør GC Rieber Eiendom), Endre Ljones (direktør Norconsult Bergen), Geir Morten Nordvik (produktsjef Veidekke), Kine Mjaatvedt Bjørge (eiendomssjef GC Rieber Eiendom), Tor Instanes (administrerende direktør GC Rieber Eiendom) og Gunnar Hernborg (prosjektdirektør, GC Rieber Eiendom). Foto: Thor Brødreskift

Prosjektet har fått navnet Fenderen og får en unik beliggenhet ved vannkanten i hjertet av Solheimsviken i Bergen. Bygget blir i massivtre og får tre etasjer pluss kjeller på totalt cirka 7800 kvadratmeter og får en energimiks av solceller, elektrisitet, fjernvarme og sjøvann. Utforming og materialvalg er gjort for å sikre bærekraft i hele byggets levetid fra oppføringen til muligheten for ombygging og gjenbruk av bygningsdeler ved rivning. Bygget skal klassifiseres etter standarden BREEAM Outstanding (Paris Proof).

– Fenderen er det tredje massivtrebygget til GC Rieber Eiendom og bygges i innovasjons­distriktet i Solheimsviken. Vi ser det som en viktig del av vårt samfunnsoppdrag å samle aktører fra akademia, tjenesteleverandører, næringsklynger, offentlig forvaltning og oppstartsbedrifter, og skape gode arbeidsvilkår og møteplasser for de ansatte, sier administrerende direktør Tor Instanes i CG Rieber Eiendom.

Igangsetting av bygg- og grunnarbeidene er planlagt i overgangen mellom mai og juni med ferdigstillelse i mars 2026.

250 Norconsult-ansatte flytter til Solheimsviken

Bærekraft og en innovativ næringsklynge var viktig for Norconsult da selskapet besluttet at de skal flytte 250 medarbeidere til GC Rieber Eiendoms nybygg Fenderen i Bergen, midt i Innovasjonsdistriktet Solheimsviken og Marineholmen. Norconsults rådgivere skal også prosjektere bygget de flytter inn i.

Norconsult blir ikke bare leietaker i bygget, rådgivningsselskapet skal også bidra med sin ingeniør- og bærekraftskompetanse til å prosjektere bygget.

Glad for oppdrag

– Vi var på jakt etter et bygg med høye bærekraftsambisjoner, noe GC Rieber Eiendom har god erfaring med å levere. I tillegg er det ekstra spennende og gledelig at våre medarbeidere får mulighet til å bidra med prosjekteringen av bygget der vi skal løse krevende oppdrag for våre kunder i fremtiden, sier Endre Ljones, direktør for Norconsult i Bergen.

Email
Kopier link
Del med

Jobb

Se alle ledige stillinger her
Hold deg oppdatert med nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring