Foto: Airthings
Publisert: 07.02.2023 

Lanserer nytt verktøy for energioptimalisering

Fra inneklima til energikontroll. Airthings har reist til Atlanta og verdens største HVAC-messe for å lansere selskapets nye verktøy for energioptimalisering.
– Vi utvider nå funksjonaliteten til vår Airthings for Business-løsningen ved å introdusere et verktøy med HVAC-innsikt for enklere energioptimalisering i bygg, sier administrerende direktør i Airthings, Øyvind Birkenes.
Unødvendig oppvarming og kjøling er en enorm kilde til bortkastet energi, spesielt i de timene av døgnet når det ikke er folk tilstede i bygningene. Bygg står som kjent for 40 prosent av verdens energibruk og 30 prosent av dette går til oppvarming, ventilasjon, kjøling og belysning. Bedre kontroll over ventilasjonen og oppvarmingen i bygg, er derfor blant de mest energieffektiviserende tiltakene man kan gjøre. Det er dette Airthings nå adresserer med sitt nye verktøy, Airthings' Energy Efficiency Toolkit.
Verktøyet ble lansert under verdens største HVAC-messe, AHR Expo i Atlanta, som arrangeres denne uken. Airthings' Energy Efficiency Toolkit, som baserer seg på data fra Airthings inneklimasensorer, bidrar med data og innsikt som peker brukerne i retning av når og hvor HVAC-systemer blir overbrukt. Dataene samles i Airthings dashboard og basert på den nye innsikten lages en optimalisert HVAC-plan, noe som kan bidra til å redusere byggets energibruk betydelig.
– Kunde våre som allerede bruker løsningen, har i snitt redusert energikostnadene sine med rundt 20 prosent. Skyhøye energipriser rammer næringslivet hardt og går direkte ut over bunnlinjen til både bedrifter og leietakere. Ved at vi nå utvider de energisparende funksjonene i vår Business-løsning, gir vi nå brukerne av våre løsninger mulighet til å ta velinformerte beslutninger som kan gi dem betydelige økonomiske besparelser, sier Birkenes.
Satsingen på energi henger tett sammen med og er drevet av Airthings bærekraftsmål. Rett før nyttår mottok Airthings en gullmedalje for 2022 fra EcoVadis, den mest pålitelige bedriftsvurderingsorganisasjonen for bærekraft, som understreker selskapets forpliktelse til kontinuerlig forbedring og implementering av bærekraftig praksis. I tillegg til å bruke sirkulære prinsipper for å sikre ansvarlig produksjon og bruk av komponenter og materialer av høy kvalitet for å sikre langsiktig holdbarhet, innretter Airthings seg også med Sustainable Development Goals (SDGs) ved å bruke dem som et rammeverk for sine ESG-handlinger.
Email
Kopier link
Del med

Jobb

Se alle ledige stillinger her
Hold deg oppdatert med nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring