Foto: Arctic Bolig
Publisert: 24.06.2022 

Xella leverer hele råbygget til high-end prosjekt i Son

Med 180-graders sjøutsikt i tilknytning til vannkanten, blir det nå bygget fem nye high-end boliger i Son. Villa Vestsol skal gi følelsen av eksklusivitet og moderne arkitektur. Xella er derfor stolt leverandør av råbyggene.

Byggingen av det nye boligkonseptet Villa Vestsol, ligger som navnet tilsier, i Vestsolveien i Son med spektakulær utsikt mot Jeløya i vest og Oslofjorden i nord. Byggeprosjektet består av 5 villaer som er tegnet av R25 Arkitekter. Det er Arctic Bolig AS som bygger husene på vegne av eiendomsutvikler Glomar Eiendom AS.

Byggeprosjektet er under rask utvikling. Det første av fem bygg er ferdig muret, og det forventes at alle boligene er ferdig lukkede bygg i løpet av august.

Fasinert av Ytongmaterialet

Villaprosjektet i Son har hatt en ambisjon om å skape eksklusive, moderne eneboliger med et særpreget uttrykk. Den unike tomten gir boligene en 180-graders sjøutsikt med 50-60 meter ned til vannkanten. Hver bolig vil i tillegg få 20% eierandel i en privat strandparsell. Daglig leder i Glomar Eiendom, Trond Monshaugen, ønsket en tidsriktig arkitektur med romslighet. Han forteller:

– Villa Vestsol er et high-end prosjekt med en unik beliggenhet hvor vi fikk mulighet til å bygge fem eneboliger med stor grunnflate og totalareal på 260-280m2. Vi ønsket en moderne arkitektur som gir følelsen av eksklusivitet og kvalitet, som harmonerer godt med omgivelsene og eneboligens naturlige plassering i terrenget. Dette er en «once in a lifetime» mulighet for potensielle kjøpere.

Da eiendomsutviklerne skulle velge materialer til byggeprosjektet ønsket de å bruke Ytong fra Xella. Ytong porebetong er et byggemateriale som er fremstilt av kalk, sand og vann, og Xella leverer ytongmaterialer til hele råbygget.

– Xella leverer både vegger, etasjeskiller og tak av Ytong. Det gir oss mulighet til å få en pusset utvendig og innvendig overflate. Med Ytong får du et pustende hus med alle forutsetninger til stede for et sunt og godt inneklima. Vi ble derfor veldig fasinert av materialet og ønsket å lære mer om Ytong. Det er første gang vi bygger hele råbygget med Ytong: Dersom dette blir en suksess har vi flere utviklingseiendommer som kan benytte samme materiale. Så langt er vi veldig fornøyd, sier Monshaugen.

Som å legge legoklosser

Det er ikke bare eiendomsutvikleren som er fornøyd med Ytongmaterialet. De utførende fremhever også fordelene med byggemetoden.

– Vi i Arctic Bolig har spesialisert oss på oppføring av råbygg i porebetong. Det er et veldig godt materiale som har en rask byggemetode i forhold til andre materialer. Det er som å legge legoklosser oppå hverandre. Det gir deg mange muligheter og du kan tilpasse underveis og gjøre endringer, forteller Kjeld Andersen fra Arctic Bolig.

Som leverandør av hele råbygget, er Thom-Erik Pape, daglig leder i Xella Norge, veldig begeistret over prosjektet. Han avslutter:

– Villa Son er et fantastisk prosjekt hvor vi har fått lov til å levere materialer til hele råbygget. Med Ytong porebetong vil beboerne oppleve et stabilt og balansert inneklima til enhver årstid. Om sommeren holdes varmen ute, mens om vinteren har porebetongen varmeisolerende egenskaper.

Email
Kopier link
Del med

Jobb

Se alle ledige stillinger her
Hold deg oppdatert med nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring