Illustrasjon: Motek
Publisert
11.feb.2020

Verdens første ETA for kjemisk innfesting av anker i limtre

Ny ETA for kjemiske innfestinger i limtre og økt forventet levetid ved innfesting i betong. – Det har vært stor interesse for muligheten til å kunne lime fast gjenget jern og armeringsjern i limtre. Motek er derfor svært fornøyde med at vi kan tilby en dokumentert løsning, sier produktsjef Tom Nord.

– Vårt kjemiske anker HIT-RE 500 V3 fra Hilti har med sin nye ETA-vurdering nå enda flere bruksområder. Sist ut er innfesting i limtre og krysslaminert massivt tre. Ankeret kan brukes på tre-til-tre sammenføyninger, tre mot betong, tre mot stålkonstruksjoner. Armering og forsterkninger av trevirket er andre interessante muligheter som nå er mulig. Dokumentasjonen omfatter gjengede jern og armeringsjern fra Ø6-30.

100 års levetid på innfestinger

Hiltis ingeniører har virkelig flyttet grensene for kjemisk innfesting. De er den første produsenten i verden som har fått ETA-vurdering av en levetid opptil 100 år, mot tidligere 50 år.

Moderne megaprosjekter og samferdselsutbygging forventer at levetiden på innfestinger økes. Med de kjemiske ankerne HIT-HY 200 A og HIT-RE 500 V3 kan man nå dokumentere en forventet levetid opp mot 100 år.

Hold deg oppdatert med nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring