F.v. Heidi Vildskog, Divisjonsdirektør for Grensedivisjonen i Tolletaten, Steinar Løvdal Utleiesjef Höegh EIendom. Foto: Jappe Jonas Eriksson
Emner
Publisert
15.okt.2020

Tolletaten inntar Verket Moss

Tolletaten og Höegh Eiendom har inngått en 10 års leieavtale i M:6-bygget på Verket i Moss. Lokalene skal huse den nye Grensedivisjonen, som tilfører Moss og Verket i overkant av 100 nye arbeidsplasser. Tolletaten vil flytte inn våren 2021.

– Vi gleder oss over at Tolletaten har valgt å flytte Grensedivisjonen hit til Verket. Dette er nok en bekreftelse på områdets attraktivitet både for store og små virksomheter. Med Tolletaten på plass vil mellom 700 og 800 mennesker ha sin arbeidsplass på Verket, sier Steinar Løvdal, utleiesjef i Höegh Eiendom.

Når Tolletaten flytter inn i M:6 er det konverterte industribygget fullt utleid. Bygget er en viktig del av områdets stolte industrihistorie. Nabobygget, Ankers Hus, er også fullt utleid når kontorfellesskapet Ö overlater sine nåværende lokaler til Tolletaten og flytter til Ankers Hus.

Også Tolletaten er svært tilfreds med sine nye lokaler på Verket.

– Vi er utrolig glade for at M:6-bygget på Verket i Moss blir vårt nye hjem for Tolletatens Grensedivisjon. Disse kontorlokalene vil gi oss de absolutt beste arbeidsfasilitetene. Det blir et hovedkontor for divisjonen med et tydelig operativt preg. Det vil bli et godt sted å jobbe, med en sterk driv og energi, sier Divisjonsdirektør for Grensedivisjonen i Tolletaten, Heidi Vildskog.

– Lokalene på Verket oppleves som moderne og luftige, samtidig som de oppfyller kravene som ble identifisert i arbeidet med vår kravspesifikasjonen. De er godt tilpasset nye arbeidsplassløsninger som legger til rette for kompetansedeling på tvers i organisasjonen. Lokalene oppfattes som en attraktiv arbeidsplass som skiller seg ut fra et standard kontorbygg, sier Faggruppeleder Eiendom, Bjørn Harald Kristiansen i Tolletaten.

Verket Moss er nominert til to viktige priser innenfor bolig og byutvikling.

Norsk Bolig- og Byplanforening har nominert utviklingen av Verket i Moss til Bolig- og Byplanprisen for 2020 og resultatet blir avgjort 23. oktober. Verket omfatter 270.000 kvm og planprosessen startet i 2014. Områdeplanen, hvorav ett området ble detaljprosjektert, var ferdigstilt i 2015, og de første prosjektene var næringseiendommen Ankers Hus og boligprosjektet Støperiet. To eldre bygninger, Verket Scene og M:6, har blitt totalrenovert og huser i dag en av byens mest populære kulturscene, og flere næringsleietakere. Et strategisk grep med å åpne Verket med ny broforbindelse til Møllebyen styrker nå dagens sentrum. Arkitekter og konsulenter som var involvert i prosessen var det nederlandske arkitektfirmaet MEI, Lala Tøyen, A-lab, Mad, Niels Thorp og Asplan Viak.

Boligprosjektet Støperiet er blant 3 finalister i nominasjon «Årets Leilighetsprosjekt» av Boligprodusentenes Forening, og består av i alt 165 leiligheter og 6 næringsseksjoner utviklet langs Mosseelva på Verket. Höegh Eiendom har hatt et bevisst fokus på bygulvsutvikling samt integrering av omliggende områder i dette prosjektet. Avgjørelsen om hvem som vinner denne prisen blir avgjort 15. oktober. Arkitektene for prosjektet er A-Lab og Lala Tøyen

– Det er svært gledelig at Støperiet og Verket er nominert til disse to anerkjente priser. Vi er veldig stolte av prosjektene våre som vi synes har blitt et viktig bidrag til byutviklingen av Moss. Vi ser samtidig på nominasjonene som en annerkjennelse av at vi har tenkt riktig fra start i utviklingen av Verket Moss. sier Jan Erik Kristiansen i Höegh Eiendom.

Hold deg oppdatert med nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring