Meny
Takler de kravene til morgendagens byggeri?

Emner
Entreprenør

Publisert
04.oktober.2017

Takler de kravene til morgendagens byggeri?

Det har de siste årene vært en omfattende utvikling av trebaserte industrielle konsepter og tre brukes i økende grad i store byggeprosjekter. Hva er markedsmulighetene og hvordan takler de industrielle løsningene kravene i markedet?

Disse temaene vil bli belyst på et seminar som Treindustrien, Treteknisk og TreFokus arrangerer på Bygg Reis Deg 19. oktober.

Behovet for, og etterspørselen etter, byggeløsninger som er både miljø- og kostnadseffektive øker stadig. Markedet er i endring og utvikling hvor blant annet konsepter med lavt CO2-fottavtrykk og kort byggetid etterspørres. Dette passer godt for trebaserte industrielle konsepter og har ført til betydelige investeringer i etablert og ny treindustri de senere årene. Utviklingen i treindustrien de senere årene har hatt fokus på ulike områder – alt fra knutepunkter, lydløsninger og overflatebehandling til utvikling av komplette byggesystemer.

En viktig aktør

Treteknisk er en viktig aktør i utviklingsarbeid generelt i forhold til tre, – men deltar også i konkrete utviklingsprosjekter i samarbeid med industrien/bedriftene. Instituttet har bred treindustriell og treteknologisk kompetanse og dekker alt fra statikk, lyd og brann til overflatebehandling og byggesystemer. Instituttet leder eller deltar også i forskningsprosjekter, både nasjonalt og internasjonalt.

Treindustrielle løsninger

Seminaret har fokus på hvilke treindustrielle løsninger som i dag er tilgjengelig og hvordan de takler tekniske krav og møter markedets behov. Her får man presentert hele spekteret av konsepter fra pre-cut, bindingsverks- og massivtreelementer, moduler og kombinasjonsløsninger. Verdens høyeste trebygg, Mjøstårnet, blir også presentert. Treindustrien finner man over hele landet og bedriftene har til sammen en omfattende produktportefølje. Les mer om hvilke bedrifter som deltar med sine løsninger i seminarprogrammet her.

Les Også

Landet storkontrakt med Forsvarsbygg

Asplan Viak, Multiconsult Norge og LPO arkitekter (ALM-gruppen) er tildelt rammeavtale med Forsvarsbygg. Avtalen har en estimert kontraktsverdi på omlag 200 MNOK.

Les Også

Statsbygg: Vi bør bygge mindre enn før

Statsbygg har revidert sin miljøstrategi. Klima, sirkulærøkonomi og lokalmiljøet er Statsbyggs fremste miljøsatsinger. Fremtidens Byggenæring har sett på strategien – og endringene. En av konsekvensene bør være at det bygges mindre her i landet, sier toppsjefen i Statsbygg.

På Forsiden Nå

Byggenæringen passerer 500 milliarder

Prognoser for byggenæringen viser fortsatt vekst i årene fremover, selv om 2018 ble et hvileskjær. – Etter mange år med sterk vekst roet markedet seg litt i 2018. Mangel på arbeidskraft og høyere rente dempet aktiviteten, sier Jon Sandnes, adm. dir. i BNL.

På Forsiden Nå

​BREEAM-NOR 2016 versjon 1.2 er lansert

Grønn Byggallianse mottar stadig tilbakemeldinger om mindre feil og mangler i BREEAM-NOR 2016-manualen. Flesteparten av disse er nå innarbeidet i en versjon 1.2, som er tilgjengelig for nedlastning fra deres nettside. Manualen er tilgjengelig både på engelsk og norsk.

På Forsiden Nå

BIM-prosjektering sikrer fremtidens suksess i byggebransjen

Allerede i 2025 kommer mer enn 70 % av alle større prosjekter i Skandinavia å bruke 3D-modellering i planleggingen. For å optimalisere kundenes muligheter har Xella gjort flere BIM-objekter tilgjengelige og utnevnt Rasmus Jensen som Digital Transformation Manager for Skandinavia med fokus på BIM og større prosjekter. Satsningen skal gjøre det enklere for kunden å ta del av fordelene med Xellas byggesystem og sikre et vellykket prosjekteringsforløp fra start til slutt.

På Forsiden Nå

Fornyet åremål for statsbyggsjef

Statsbyggs administrerende direktør Harald Vaagaasar Nikolaisen har fått forlenget sitt åremål med en ny seksårsperiode.

På Forsiden Nå

8 nominerte til Byggenæringens Innovasjonspris 2019

Bærekraft, konkurransekraft og verdiskapning står i fokus når juryen til Byggenæringens Innovasjonspris var samlet i forrige uke for å velge ut åtte finalister til Byggenæringens Innovasjonspris 2019.