Illustrasjon: buildingSMART International
Publisert
04.okt.2021

Sweco Norge og Helse Bergen HF er nominert til internasjonal prisutdeling

Sweco Norge og Helse Bergen HF er nominerte under "construction" kategorien i buildingSMART International sin årlige internasjonale prisutdeling.

Prisutdelingen er til for å sette fokus på ekstraordinære prosjekter i byggebransjen som viser verdien og fordelene av åpen BIM i byggeprosjekter. Blant de nominerte til årets prisutdeling finner vi to norske prosjekter, SWECO Norge med Randselva broen, og Helse Bergen HF med Haukeland universitetssykehus.

buildingSMART Norge medlem og finalist SWECO Norge, står bak prosjektet “Randselva Bridge”, som vil bli verdens lengste bro bygget uten tegninger. Broen er kun basert på BIM modeller og vil strekke seg hele 634 meter over Randselva i Viken når ferdigstilt.

Det er veldig gøy at prosjektet får internasjonal anerkjennelse på denne måten. Åpne standarder er nøkkelen til å lykkes med BIM, og dette viser hvor langt vi har nådd i Norge, forteller Øystein Ulvestad, BIM utvikler i SWECO Norge.

Det er godt å se at prosjekter som dette får den anerkjennelsen de fortjener. For at flere aktører skal få øynene opp for verdien av åpen BIM er det viktig å sette lys på slike suksesshistorier, forteller Alexander Brage Hansen, daglig leder i buildingSMART Norge.

Hold deg oppdatert med nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring