Faglig leder Jonas van Zwieten Sivertsen og direktør Bjørn Glenn Hansen ønsker Piotr Sternik og ML Nordic AS velkommen til Glass og Fasadeforeningen. Foto: lass og Fasadeforeningen
Publisert: 24.05.2023 

Styrker BIPV-miljøet i foreningen

Det polske teknologiselskapet ML System er gjennom ML Nordic AS innmeldt i Glass og Fasadeforeningen. Selskapet produserer blant annet Bygningsintegrerte solcelleløsninger. – BIPV har en naturlig plass i vår bransje og vi er glade for å få ML Nordic med på laget, sier direktør i Glass og Fasadeforeningen, Bjørn Glenn Hansen.

ML Systems produserer og selger Bygningsintegrerte solcelleløsninger, bygningsglass og ulike spesialglass.

Produktlisten til det innovative selskapet er lang. Her til lands satses det kanskje i første rekke på komplette BIPV-som inneholder solcellemoduler, festesystemer og automasjon.

Piotr Sternik har vært med siden selskapet startet opp i Norge for om lag fem år siden. Han er daglig leder i ML Nordic.

Det renoverte Oljedirektoratsbygget i Stavanger var det første prosjektet i Norge som Sternik var involvert i.

– Vår kunde den gang var den velkjente aktøren Fusen, som vi leverte skreddersydde BIPV paneler til. Montasjejobben sto Rubicon for. Dette ble en god «start up» for oss. Erfaringene fra samarbeidet i Stavanger, bekreftet at det var et potensial for oss i Norge. Vi har etablert relasjoner til flere av fasadeentreprenørene og ser fremt il å være en del at det norske fagmiljøet og Glass og Fasadeforeningen, sier Piotr Sternik.

Teknologiutvikler

ML System i Polen både utvikler og produserer egne produkter. På BAU nylig ble «New Quantum Era» lansert. Dette er glass med transparent belegg med solceller i form av bitte små Quantum prikker. Prikkene er små halvledere, på størrelser målt i nanometer, som er i stand til å absorbere elektromagnetiske bølger i et fast område, som igjen skaper energi.

ML System tilbyr også solceller i justerbare solskjermingspaneler, i glasstak, takstein og fasadepaneler. Panelene kan leveres med ulike belegg som blant annet utrykker kledning av murstein, granitt, treverk, betong og cortenstål.

– Vi har flere leverandører av BIPV-løsninger og komplette fasadeelementer i våre rekker. Men per i dag ingen produsenter av solcellepaneler til formålet. ML System og Nordic passer derfor godt inn i vårt fagmiljø. BIPV har en naturlig plass i vår bransje og vi er glade for å få ML Nordic med på laget, sier direktør i Glass og Fasadeforeningen, Bjørn Glenn Hansen.

Fikk pris

BAU-messen i München er verdens største byggmesse hvor det i tillegg til utstillinger, foredrag også deles ut en rekke priser.

Prisen for «innovasjon innen arkitektur og konstruksjon» gikk til ML Systems for «New Quantum Era».

– Prisen er spesiell fordi den ble tildelt oss av en jury sammensatt av kjente arkitekter og ingeniører. Vårt glass med «New Quantum Era» er ikke bare et resultat av mot og visjonært, men svarer også til dagens behov i markedet. Etter mange års FoU er vi glade for at resultatet er blitt verdsatt av eksperter, sa Dawid Cycoń, administrerende direktør i ML System etter prisutdelingen.

Email
Kopier link
Del med

Jobb

Se alle ledige stillinger her
Hold deg oppdatert med nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring