Meny
Storsatser i Norge

Emner
Materiale

Publisert
08.August.2018

Storsatser i Norge

Fremtidensbygg_Artikkelboks - 300x250Fremtidensbygg_Mobilplattform-480x300.png

Limfabrikken vil bli markedsledende i Norden og trapper opp satsingen med miljøvennlige produkter for norske forhold.

Historien om Dana Lim startet i Danmark 1929 da den unge Kai Leopold Hansen skulle lage noen stoler til sin mor. Fylt med nysgjerrighet og lyst lykkes han med å lage et lim med imponerende styrke.

Øker kvaliteten

I 2018 er suksesshistorien til Hansen fortsatt levende – Dana Lims produkter er perfekt tilpasset nordiske forhold og nå gjør man en storsatsning på det norske markedet.

Noen ting forandrer seg aldri. Bygge, reparere og forbedre har mennesket gjort til enhver tid, og det er ingenting som tyder på at vi ikke vil fortsette med det – tvert imot. Dana Lim har siden starten vunnet med å hele tiden optimalisere og utvikle produktene sine. Det holder ikke med at noe bare ‘’fungerer’’. Marketingsjef Rass Gottschalck forteller:

– Vi vet at vi har veldig gode produkter – det er det ingen tvil om. Men etterhvert som tiden går, betyr kvalitet langt mer enn det. Vi skal være i stand til å møte skiftende behov, og derfor passer vi på å jobbe tett med forhandlere og kunder. For eksempel så holder det ikke å ha produkter som fungerer godt så lenge man ikke lever opp til miljøkravene eller hvis produktene er vanskelige å bruke, sier Gottschalck.

Nye nordiske tider

Danmark er selvfølgelig en del av Norden, men det betyr ikke at Dana Lim kommer til å ‘’tenke dansk’’ nå som det er en storsatsning på det norske og nordiske markedet. Gottschalck forklarer:

– Det finnes store forskjeller mellom de nordiske landene – både når det gjelder klima og vår måte å kommunisere på. Norge er et langt land og vi er innforstått med at det finnes forskjellige behov fra Nord- til Sør-Norge. Vi har både produkter med UV-beskyttelse og produkter som er tilpasset til minus 30 grader. Håndverkere er vant til å jobbe under ulike forhold, og vi er stolte over å kunne tilby produkter som fungerer i all slags vær.

Miljø og god samvittighet

Å være lojale mot kundene sine innebærer at Dana Lim tilbyr funksjonelle produkter som er lette å jobbe med, i tillegg til å jobbe hardt for å produsere giftfrie og ufarlige produkter:

– Det er nok håndverkere som gjennom årene har fått varige mèn etter å ha stått og slitt med skadelige produkter. Når vi gjør en innsats for å redusere vår miljøpåvirkning er det først og fremst for deres skyld. Vi oppfyller en rekke miljøkriterier og alle produktene våre er nøye merket så det er klart og tydelig å se hva man jobber med. Dana Lim ønsker å møte fremtiden med en god samvittighet, oppsummerer Rass Gottschalck i Dana Lim.

Les Også

Bygger nytt felleshus med gamle materialer

OBOS skal bygge et midlertidig felleshus av gjenbruksmaterialer for beboerne på Fornebu.

Les Også

Moelven og SCA inngår pellets-samarbeid

Moelven og SCA har inngått en samarbeidsavtale om levering av pellets fra Moelvens nye pelletsfabrikk som settes i drift til høsten.

På Forsiden Nå

Eiendomsbransjen er teknisk konservative

– Eiendom som en aktivaklasse er preget av forholdsvis lav risiko. Av denne grunn har eiendomsbransjen vært trege med å ta i bruk teknologiske nyvinninger, ettersom innovasjon tilfører et risikoelement. Således skiller eiendomsbransjen seg fra entreprisebransjen, hvor bruken av teknologiske nyvinninger drives frem av et sterkt ønske om å øke bransjens forholdsvis lave marginer. Likevel blir entreprisebransjen ofte fremhevet som en bransje som er treg med å ta i bruk ny teknologi.

På Forsiden Nå

Det europeiske markedet bedres for arkitekter

Etter at det europeiske arkitektmarkedet nærmest lå nede etter finanskrisen, har vi sett god vekst i det siste. Dette er svært positivt, og gir også store muligheter for norske arkitektbedrifter. Men samtidig skal man være klar over at det også byr på en del utfordringer.

På Forsiden Nå

Regjeringen digitaliserer bolighandelen

– Regjeringen har lansert en rekke tiltak for forenkling, økt digitalisering og styrket IKT-sikkerhet, også i bygge- og eiendomsbransjen der vi har gjort grep for en mer effektiv tinglysing. Kartverket og Altinn har i samarbeid med flere markedsaktører etablert en løsning som i større grad gjør det mulig for banker og eiendomsmeglere å innføre heldigital eiendomshandel.

På Forsiden Nå

Hvordan bygge bærekraftige byer for fremtiden?

FN beregner at 68 prosent av verdens befolkning kommer til å bo i byer innen 2050. Bærekraftig byutvikling blir derfor enda viktigere i årene som kommer. Nå kommer verdens største konferanse om bærekraftig byutvikling til Oslo i slutten av mai.

På Forsiden Nå

Man må se på det store bildet

– Det finnes ingen enkle løsninger for å få ned klimagassutslippene i verden. Hverken i Norge eller andre steder sitter man på noen «mirakelkur» som vil fikse det hele. Vi må iverksette en masse enkeltgrep som i sum vil ha den ønskede effekten.