Cees van der Spek. Foto: Bygg Reis Deg AS
Publisert: 08.09.2023 

Stjernespekket åpningskonferanse på Bygg Reis Deg

Bygg Reis Deg har som målsetting å bidra til økt konkurransekraft for våre utstillere og besøkende. I en tid da byggenæringen møter mye motgang skal vi altså bruke vår utstilling og våre aktiviteter til å få fart på virksomhetene som velger å delta hos oss. Samtidig ser vi at både norsk byggenæring og norsk næringsliv generelt har dårlig tid for å nå bærekraftsmålene innen 2030, melder Bygg Reis Deg.

“Høy fart for byggenæringen mot 2030”.

Vi skal gå fra 0-2030 på 7 år. Det er mange utfordringer som skal løses, og byggenæringen er en del av løsningen. Hva betyr det? Det betyr utrolig mange muligheter for business. Ikke business as usual, men fremtidens business. Byggenæringen utgjør 15-20% av utslippene i Norge. Dette skal kuttes med 55% innen 2030. Det er enorme markedsmuligheter blant annet i energieffektiviseringstiltak som følge av Energikommisjonens rapport som sier «Mer av alt – raskere» Rent konkret skal vi blant annet “Realisere målet om 10 TWh gjennom energisparing i bygg innen 2030” i henhold til regjeringens målsettinger.

På onsdag 18 oktober klokken 10.00–12.00 inviterer Bygg Reis Deg til åpningskonferanse på hovedscene i hall B. Her vil du møte en rekke dyktige foredragsholdere. En av disse er Cees van der Spek.

Han har lang erfaring innen eiendoms- og byggebransjen og jobber for tiden for EDGE, et ledende eiendomsteknologiselskap fra Nederland som er raskt voksende i Europa og USA. Etter en lang karriere i utlandet der han jobbet for bedrifter i den internasjonale byggebransjen (Italia, Nederland, Skandinavia), betegnes han som en ekspert på design, arkitektur og bærekraft.

Cees begynte i OVG Eiendom for 10 år siden som leder for Bærekraftsenteret. Hans første prosjekt var det første LEED Platinum TNT HQ og det første bærekraftige laboratoriet/kontoret/fabrikken, Danone Innovation Center, begge initiert av teamet hans. Det velkjente kontorbygget The Edge i Amsterdam har blitt det beste eksemplet på smart og bærekraftig utvikling og har blitt en blåkopi av fremtidens arbeidsplass og ifølge BREEAM, det mest bærekraftige kontorbygget i verden. I dag er Cees en av initiativtakerne til det nye selskapet EDGE, en teknologisk oppskalering av OVG. Med fremtidige EDGE-bygg i Berlin, Amsterdam og USA, ser dette ut til å være svaret på de store endringskravene i det globale eiendomsmarkedet.

Øvrige talere på åpningskonferansen er:

 • Kjell A. Nordström, futurist og forsker (bekreftet)
 • Hanna Geiran, riksantikvar
 • Siri Løining, konsept- og utviklingssjef Møller Eiendom
 • Alexander Christiansen, CEO Circular Norway
 • Dr. Thomas Schlenker, senior Vice President, Digitalisation & Sustainability, Schüco
 • Maalfrid Brath, konsernsjef i Manpower
 • Anne Sagstuen Nysæther, administrerende direktør i Elvia
 • Morten Goodwin, professor og AI spesialist
 • Nina Solli, administrerende direktør, BNL
 • Kari Olrud Moen, administrerende direktør, Finans Norge
 • Erna Solberg, parlamentarisk leder i Høyre.

Det er gratis adgang til Bygg Reis Deg og åpningskonferansen så hvis du vil sikre deg plass kan du melde deg på her:

Påmelding til Det Norske Byggemøtets, Åpningskonferansen 18.oktober.

Email
Kopier link
Del med

Jobb

Se alle ledige stillinger her
Hold deg oppdatert med nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring