Reiulf Ramstad og hans arkitektkontor ble valgt til å tegne et av OSUs siste boligprosjekter i Bjørvika. Karl Jon Sørli i OSU er glad han takket ja til oppdraget. Foto: Torkel Vik
Publisert: 24.10.2022 

Stjernearkitekt vant Bjørvika-oppdrag

Både internasjonale og norske arkitektkontorer har kjempet om å få tegne et av de siste boligbyggene i Bjørvika. Nå har stjernearkitekt Reiulf Ramstad vunnet oppdraget.

Det nye boligprosjektet i Bjørvika, med rundt 140 leiligheter, kommer mellom grøntarealet Kongsbakkealmenningen og boligene i Vannkunsten Syd, og med fjorden rett foran seg. Bygget står trolig ferdig i 2027, og er et av eiendomsselskapets OSUs siste boligprosjekter i nabolaget. OSU står bak store deler av utbyggingen av Bjørvika, blant annet Barcode og boligprosjektene Vannkunsten og Clemenskvartalet.

Illustrasjon: OSU/Vianova

Reiulf Ramstad Arkitekter har kontorer både i Oslo og Danmark, og regnes som et av Norges beste og mest profilerte arkitektkontorer. De er kjent for unike boligprosjekter, fritidsboliger, barnehager, turistveg-prosjekter og kulturinstitusjoner både i Norge og i utlandet. Det inkluderer Pilestredet 77-79 og Bygdøynesveien 15 i Oslo, Norcemkaia i Slemmestad, Mills of Deinze i Belgia, Knarvik kirke og Nasjonal Turistveg Trollstigplatået. De jobber for tiden med den nye utvidelsen av Fram-museet i Oslo og den kommende Centralbanestasjonen i Gøteborg.

– Vi har fått mange henvendelser fra både internasjonale og norske arkitektkontorer om å få jobbe med dette prosjektet. Vi har vurdert mange av dem, men vi ønsket Reiulf Ramstad og hans team. Derfor er vi veldig fornøyde med at han han takket ja til oppdraget. Vi har stor respekt for det arbeidet de gjør og ser frem til samarbeidet, sier Karl Jon Sørli, sjef for prosjektet i OSU.

– Arkitektkontoret har et spennende, nyskapende og gjenkjennelig formspråk, som både er moderne og tidløs. De har gjennomførte konsepter, er opptatt av detaljer, kvalitetsmaterialer.  De har tidligere vist at de klarer å få maksimalt ut av potensialet som ligger i tomtenes beliggenhet, hvor hver kvadratmeter og løsning er gjennomtenkt og optimal. Det vil bidra til å gjøre Bjørvika til et enda bedre sted å bo i og besøke, sier Sørli.

– Dette er en av Oslos flotteste tomter, og vi gleder oss til å jobbe med prosjektet. Det er et stort faglig ansvar, å jobbe med et bygg som blir så synlig i byen og som kommer til å prege inntrykket folk har av Bjørvika, sier arkitekt og professor Reiulf Ramstad, som leder Reiulf Ramstad Arkitekter.
– Et slikt prosjekt er både inspirerende og utfordrende, og vi har allerede hatt flere veldig gode og interessante samtaler med utbyggeren OSU. De er ambisiøse og er opptatt av kvalitet, samtidig som de tar jobben med å skape en levende og attraktiv bydel på alvor, sier Ramstad.

Reiulf Ramstad er utdannet i Italia, ved Facoltà di Architettura, Università di Genova og Istituto Universitario di Architettura di  Venezia. Han har forelest og undervist ved en rekke internasjonale og nasjonale universiteter, og fått utmerkelsen æresmedlem av The American Institute of Architects.

Email
Kopier link
Del med

Jobb

Se alle ledige stillinger her
Hold deg oppdatert med nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring