Illustrasjon: LPO Arkitekter
Publisert: 29.09.2022 

Starter bygging av nytt hovedkontor i Oslo

Veidekke Bygg har fått i oppdrag av Ulven B1 Næringstomt AS (50/50 OBOS og Veidekke ASA) å bygge nytt hovedkontor for Veidekke på Ulven i Oslo. Prosjektet har høye miljøambisjoner med nye innovative løsninger, og totalentreprisen er verdt 403 millioner kroner ekskl. mva.

Det nye hovedkontoret til Veidekke skal bli et foregangs­bygg innen bærekraft og miljø. Bygget skal sertifiseres etter miljøstandarden BREEAM-NOR Excellent, og skal oppnå en klimagass­reduksjon på mer enn 50 % sammenlignet med referansebygg. Dette blir for eksempel første gang i Norge at knust betong fra et riveprosjekt erstatter 100 % av jomfruelige steinmasser i den nye betongen i bygget. Hovedkontoret blir på 11.300 m2 over seks etasjer, og det dimensjoneres for 600 arbeidsplasser hvorav noen skal leies ut.

– Vi gleder oss stort over å kunne sette i gang byggingen av vårt eget nye hovedkontor. Her skal vi bruke helt nye bærekraftige og sirkulære løsninger for å redusere negativ påvirkning på klima og miljø. Dette skal bli et referansebygg til glede og nytte for våre ansatte, og ikke minst skal det bli et hovedkontor vi med stolthet kan vise våre kunder og samarbeids­partnere, sier konsernsjef Jimmy Bengtsson i Veidekke.

Det tidligere industriområdet på Ulven øst i Oslo er i ferd med å forvandles til en helt ny bydel med rundt 2.000 boliger og 5 - 6.000 arbeidsplasser. De første beboerne har allerede begynt å flytte inn i nye boliger som Veidekke har bygget for OBOS, og både kafé og nærbutikk er allerede på plass i området. Store grønne gårdsrom, lekeplasser og en park skal sammen med sentral beliggenhet skape et område der det blir attraktivt å jobbe, leve og bo.

Oppdraget inngår i Veidekkes ordrereserve for tredje kvartal. Byggearbeidene starter umiddelbart og kontoret skal tas i bruk primo januar 2025. Prosjektet gjennomføres av Team Veidekke DA som består av Veidekke Bygg Oslo, Bravida Norge, LPO Arkitekter, Multiconsult, Dr techn. Olav Olsen og Landskaperiet.

Email
Kopier link
Del med

Jobb

Se alle ledige stillinger her
Hold deg oppdatert med nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring