Fra venstre: Jostein Engen, Frédéric Jean Odd Heitmann-André, Robin Skog (alle Prosper AI) og Per Haakon Lomsdalen (Spir Group). Foto: Spir Group
Publisert: 24.05.2024 

Spir Group satser millioner på AI for eiendomsbransjen

Eiendoms- og teknologikonsernet Spir Group legger fem millioner kroner på bordet for femten prosent av aksjene i gründerselskapet Prosper AI. – En viktig investering i boligbransjens fremtidsteknologi og kompetanse, ifølge konsernsjef Per Haakon Lomsdalen.

Det norske gründerselskapet Prosper AI har utviklet en banebrytende tjeneste som ved hjelp av kunstig intelligens genererer detaljerte boligprospekter basert på tilstandsrapporter, egenerklæringer og nabolagsprofiler. Teknologien er laget for å markant øke effektiviteten på eiendomsmeglernes mest langtrekkende og repetitive jobb; salgsoppgaven.

– Spir Group, gjennom datterselskapet Ambita, investerer nå 5 millioner kroner i en femten prosents aksjeandel av Prosper AI. Det gjør vi fordi vi har en sterk tro på at dette er en teknologi for fremtiden. Tjenesten frigjør ikke bare verdifull tid for eiendomsmegleren, men den luker også ut menneskelige feil når salgsoppgavene produseres, forteller Spir Groups konsernsjef, Per Haakon Lomsdalen.

– Investeringen er også en understrekning av at Spir Group fortsetter å posisjonere seg som det ledende selskapet innen eiendomsteknologi. Derfor er det viktig for oss å knytte til oss de klokeste hodene i bransjen, som folkene i Prosper AI, fortsetter Lomsdalen. 

Muliggjør videre satsning

Det er først og fremst datterselskapet Ambita som kommer til å nyttiggjøre seg av Prosper AI-teknologien, men Lomsdalen lover at de kommer til å jobbe aktivt for å kunne nyttiggjøre seg av den i konsernets andre datterselskaper. Disse er Boligmappa og Sikri, i tillegg til Metria AB i Sverige.

– Spir Group og Ambita er en helt ideell samarbeidspartner for oss på både kort og lang sikt. De fremstår som en seriøs og sterk partner som vi deler visjon og verdier med, uttaler Prosper AIs daglige leder, Robin Skog.

– Partnerskapet gir oss muligheten til å utvikle og tilby enda bedre tjenester til kundene våre, og fortsette å holde Prosper AI i front på teknologisk innovasjon og AI-produkter, legger han til.

Email
Kopier link
Del med

Jobb

Se alle ledige stillinger her
Hold deg oppdatert med nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring