Foto: Spir Group
Publisert: 06.06.2024 

Spir Group med sterk lederrekruttering

Spir-konsernet ruster seg for vekst og gjør endringer i ledergruppen. – Vi skal få opp digitaliseringstakten i offentlig sektor og i eiendomsbransjen, sier konserndirektør Per Haakon Lomsdalen.

Fra starten av juni vil administrerende direktør i Spir Groups datterselskap Boligmappa, Erling Olaussen, gå over til en nyopprettet rolle i konsernledelsen som Chief of Strategy and M&A. Han kommer til å få et særlig ansvar for Spir Groups strategiske veivalg og oppkjøp framover.

– Gjennom innovasjon og oppkjøp skal vi skape vekst. Spir Group har klare ambisjoner om å befeste posisjonen sin som ledende i Norden innen eiendomsteknologi og digitale løsninger for det offentlige, forteller Olaussen.

Olaussen har lang erfaring fra softwarebransjen som leder for teknologi og forretningsenheter, og kan skilte med en MBA fra NHH på toppen av en master fra BI i nyskaping og kommersialisering. Han melder at det er noen fokusområder som blir spesielt viktige for konsernet:

– Vi ser store muligheter innen kunstig intelligens, og for verdirealiseringen av dataene vi har på tvers av Spir Groups fire datterselskaper Ambita, Boligmappa, Sikri og Metria, uttaler han.

Ny administrerende direktør for Boligmappa

Mannen som skal fylle den ledige sjefsstolen i Boligmappa heter Raymond Vaaler-Hansen. Som selskapets nye leder kan Vaaler-Hansen vise til en tydelig kommersiell profil, og en lang fartstid i teknologibransjen fra tungvektere som IBM, Microsoft og Salesforce.

– Boligmappa er et innovativt og spennende selskap, og en viktig aktør i en ganske tradisjonell bransje. Jeg har alltid likt å jobbe i grenseland mellom teknologi og forretning, med fokus på å hjelpe kundene med digitalisering og skyteknologi. Jeg ser fram til å bli kjent med menneskene i Boligmappa og i Spir-konsernet, og samarbeide på tvers av selskapene, forteller han.

– Spir Group har store vekstambisjoner, og vi skal jobbe på for å få opp digitaliseringstakten i offentlig sektor og i eiendomsbransjen. Jeg ser frem til at Erling i konsernledelsen og Raymond i Boligmappa skal sette ytterligere fart på Spir Groups videre vekst, sier Lomsdalen.

Erling Olaussen har første arbeidsdag som Chief of Strategy og M&A i Spir Group den 1. juni. Raymond Vaaler-Hansen er Boligmappas nye daglige leder og trer også inn i konsernledelsen, fra midten av august.

Email
Kopier link
Del med

Jobb

Se alle ledige stillinger her
Hold deg oppdatert med nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring