Raymond Sjølund, Ann-Elin Thunhaug og Pål Dankertsen. Foto: Drammen Helsepark
Publisert: 24.05.2024 

Solid prosjektledelse til Drammen Helsepark

På Brakerøya i Drammen utvikles nå Norges tredje største eiendomsprosjekt. Nytt sykehus i Drammen åpner i 2025, og nå starter også byggetrinn 1 av Drammen Helsepark, med en bunnsolid prosjektledelse på plass.

Første byggetrinn huser blant annet et hotell over ni etasjer med 220 rom, næringslokaler og bygulv. Hele 19 000 kvadratmeter skal stå klart til åpning i juni 2026. En solid prosjekt- og byggeledelse er et vesentlig suksesskriterium, og nå er også denne kompetanse på plass på Brakerøya.

Kontrakten på prosjekt- og byggeledelse gikk til Prodecon, som har solid kompetanse og erfaring fra lignende ambisiøse eiendomsutviklingsprosjekter, mens ansvaret for de høyteknologiske installasjonene gikk til HRP som har avdelingskontor i Drammen.

– Vi er veldig glade for at Prodecon og HRP er ombord i Drammen Helsepark! Etter en bred tilbudsrunde var de riktig leverandører de de hadde kompetansen og erfaringen vi trenger. Vi ønsker dem varmt velkommen ombord, sier administrerende direktør Gøril Bergh i Drammen Helsepark.

Byggetrinn 1 består blant annet av et hotell over ni etasjer med 220 rom. Prodecons Pål Dankertsen har lang erfaring fra suksessrike hotell-prosjekter, en kompetanse som lå tungt på vektskåla i vurderingen. Med på laget har han Endre Heggelund på byggeledelse. Fra HRP skal ITB-ansvarlig Raymond Sjølund ha ansvaret for å sikre høy kvalitet i alle integrerte tekniske bygningsinstallasjoner.

– Eiendomsutvikling er i dag tungt koblet mot komplekse tekniske installasjoner. Solid kompetanse på systemintegrasjon er derfor en avgjørende suksessfaktor. I tillegg er det hyggelig at vi fant den beste kompetansen på feltet lokalt her i Drammen, sier senior prosjektleder i Drammen Helsepark, Ann-Elin Thunhaug.

Prodecon har hatt prosjektledelsen på flere ambisiøse hotell-utbygginger, blant annet Quality Hotell i Harstad, Kysten Hotell og Scandic Syv Søstre.

– Å bygge hoteller er nesten en egen divisjon innenfor eiendomsutvikling. Bred og solid erfaring fra prosjekter som har lykkes på flere kriterier, er en suksessfaktor vi har lagt stor vekst på i vurderingen, sier Thunhaug.

Prodecon og HRP har begge lenge sendt lange blikk etter Drammen Helsepark og Brakerøya, hvor Norges tredje største eiendomsutviklingsprosjekt nå pågår.

– Det er vel ingen i vår bransje som ikke ønsker å være del av en så ambisiøs utbygging som det som skjer på Brakerøya nå. I tillegg til å være Norges tredje største eiendoms-prosjekt totalt sett, skal det bygges en helt ny helsebydel her. Vi gleder oss til å ta fatt på jobben, sier prosjektleder Pål Dankertsen fra Prodecon.

Email
Kopier link
Del med

Jobb

Se alle ledige stillinger her
Hold deg oppdatert med nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring