Foto: Tørn
Publisert: 17.11.2023 

Solar tar grep om overskuddsvarene

Solar tar steget inn i sirkulærøkonomien og inngår samarbeid med overskuddsplattformen Tørn. – Vi har lenge hatt et målrettet fokus på miljø gjennom hele verdikjeden. Å bruke Tørn til å selge varer som av ulike grunner ikke blir solgt er et ledd i denne satsingen, sier Berit Brockstedt Olsen, bærekraftssjef i Solar.

Solar har tatt miljø på alvor i en årrekke og jobber kontinuerlig med å finne nye løsninger som er enda mer miljøvennlige.

– Da vi fikk kjennskap til Tørn ble vi straks interessert. I alle bransjer er det varer som av ulike grunner ikke blir solgt, slik er det dessverre også i vår. Disse usolgte varene inngår i aller høyeste grad i verdikjeden vår og er en utfordring vi virkelig ønsker å ta tak i, forteller Brockstedt Olsen.

Varene det er snakk om er overskuddsvarer. Returer, feilbestillinger, sesongvarer eller restlager som av ulike årsaker ikke blir solgt. Brockstedt Olsen forteller at de tidligere har prøvd å senke prisene på disse varene, men etterhvert havner de bakerst på lageret, og til slutt til gjenvinning.

Det blir det slutt på nå.

– Vi er glade for å funnet en god løsning på noe som har gitt oss hodebry lenge. Vi har allerede lagt ut mye på Tørn og erfaringene så langt er gode. Varer vi har brent inne med i lang tid har blitt solgt på noen uker. Det lover veldig bra, innrømmer Brockstedt Olsen.

Over 3000 tonn reddet så langt

Gründer og daglig leder av Tørn, Anjali Bhatnagar er fornøyd med å ha fått Solar med på laget.

– Solar er en betydelig aktør i bransjen. De jobber seriøst med bærekraft og har ambisjoner med samarbeidet vårt, Med deres høykvalitetsprodukter på plattformen vår blir tilbudet ut til kundene enda bredere og får vi reddet flere overskuddsvarer, sier Bhatnagar

Siden mars 2020 har Tørn og samarbeidspartnerne deres reddet mer enn 3000 tonn byggevarer.

Email
Kopier link
Del med

Jobb

Se alle ledige stillinger her
Hold deg oppdatert med nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring