Fra venstre: Gustav Line og Johan Corke.Foto: SmartCraft
Publisert: 16.04.2024 

SmartCraft kjøper det svenske SaaS-selskapet Locka

SmartCraft ASA kjøper Locka Group AB, og utvider dermed sin portefølje mot byggebransjen med løsninger innen 3D-visualisering, kundekommunikasjon og tilvalgstjenester.

– I løpet av de siste årene har vi gjennomført og integrert 10 selskaper i SmartCraft-familien de syv siste årene, samtidig som vi har skapt betydelige synergier. Vi er glade for å ønske Locka-teamet velkommen ombord og å kunne tilby deres effektive og appellerende SaaS-baserte spesialløsninger for 3D-visualisering, kundekommunikasjon og tilvalgstjenester. Locka er en verdifull tilvekst for oss, og deres løsninger kompletterer vår portefølje mot byggebransjen på en svært god måte, sier Gustav Line, konsernsjef i SmartCraft.

Locka tilbyr innovative og praktiske løsninger for 3D-visualisering, tilvalgshåndtering og kundekommunikasjon for håndverksbedrifter og utbyggere.

I 2023 hadde Locka en omsetning på 37 millioner SEK med en EBITDA-margin på 10 prosent. Selskapet har i dag 21 ansatte, og i de to første månedene av 2024 har Locka opplevd en organisk omsetningsvekst på 3 prosent, til 6,2 millioner SEK, med en EBITDA-margin på 16 prosent og en EBITDA-CAPEX-margin på 10 prosent. Ved utgangen av 2023 var cirka 50 prosent av inntektene gjentagende.

– Locka har vært igjennom en krevende periode, men er nå i en sterk posisjon med organisk vekst og positive marginer. Vi har en dokumentert evne til å  styrke resultatene til selskapene vi kjøper, og ser vi gode muligheter for å gjøre det samme med Locka. SmartCraft vil fokusere på å bruke  våre etablerte metoder for å styrke Lockas forretningsmodell, vekst og overgang til repeterende inntekter, slik vi har gjort med våre tidligere oppkjøp, sier Gustav Line.

– Vi ser frem mot å starte et nytt kapittel som en del av SmartCraft. SmartCrafts kultur, kompetanse og sterke historie med å bygge vellykkede SaaS-selskaper for byggebransjen kjennes som er naturlig og positivt steg for oss i Locka, sier Johan Corke, konsernsjef i Locka.

Transaksjonen er basert på en selskapsverdi på 24 millioner SEK, og oppgjøret skjer med kontanter. Transaksjonen ble gjennomført 15. april 2024.

Email
Kopier link
Del med

Jobb

Se alle ledige stillinger her
Hold deg oppdatert med nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring