Publisert
07.jun.2018

Skal hedre Norges beste arkitekturprosjekter

Design og arkitektur Norge (DOGA) ønsker å løfte frem det gode arbeidet som skjer i norsk arkitekturbransje i dag, både nasjonalt og internasjonalt. Nå oppfordrer vi Norges arkitekter, byutviklere, interiør- og landskapsarkitekter til å søke DOGA-merket innen 13. juni. DOGA-merket for design og arkitektur er landets fremste anerkjennelse til norske virksomheter og utøvere som utmerker seg […]

Design og arkitektur Norge (DOGA) ønsker å løfte frem det gode arbeidet som skjer i norsk arkitekturbransje i dag, både nasjonalt og internasjonalt. Nå oppfordrer vi Norges arkitekter, byutviklere, interiør- og landskapsarkitekter til å søke DOGA-merket innen 13. juni.

DOGA-merket for design og arkitektur er landets fremste anerkjennelse til norske virksomheter og utøvere som utmerker seg gjennom fremragende bruk av design og arkitektur.

Anerkjennelse siden 60-tallet

Utmerkelsen, som inntil i fjor het Merket for god design, har eksistert siden 1960-tallet og har vært et viktig virkemiddel for å løfte frem bedrifter som har brukt design strategisk i sin forretningsutvikling.

I 2017 ble prisen lansert i ny drakt og med nytt innhold, hvor den viktigste endringen er at arkitekturfaget er inkludert. I dag er DOGA-merket et kvalitetsstempel for det beste innen norsk design og arkitektur, og viser frem norsk kompetanse, løsninger og tjenester for et nasjonalt og internasjonalt publikum.

Søknadsfristen i år er 13. juni, og i september samles 30 fagfolk fra design- og arkitekturbransjen for å vurdere søknadene. Vinnerne hedres på en prisutdeling på DOGA torsdag 8. november 2018, og får verdifull medieomtale og eksponering i DOGAs kanaler.

Ikke bare én vinner

I de fleste arkitekturpriser er det som regel bare én vinner. DOGA-merket ønsker å løfte frem flere for å vise bredden i fagene, og for å sette søkelyset på at gode prosjekter alltid er et resultat av samarbeid mellom mange ulike fag og bransjer.

Blant fjorårets vinnere finner vi blant annet Element Arkitekter og Ledsten Arkitektur med Mat- og merkevarehuset på Grünerløkka, Atelier Oslo, Metric og KIMA Arkitektur med Sentralen, Longva arkitekter og Grindaker Landskapsarkitekter med Smestad gjenbruksstasjon, samt Håhammaren bro og turvei av Stavanger kommune, Multiconsult ASA, Sweco Norge og Lyse – og bylivsprosjektet Langbordet - et samarbeid mellom Bymiljøetaten og Klubbkontor v/AHO.

Fakta:

Gjennom DOGA-merket for design og arkitektur skal Design og arkitektur Norge (DOGA) formidle kunnskap om hvordan design- og arkitekturfagene bidrar til økt verdiskaping i næringslivet og økt effektivitet i offentlig sektor.

Juryen ser etter prosjekter med faglige kvaliteter som form og funksjon, samtidig som de vurderer hvilken verdi prosjektet kan ha for samfunn, økonomi og/eller miljø.

Både etablerte utøvere og studenter og nyetablerte innen design og arkitektur kan søke DOGA-merket.

Viktige datoer

Årets søknadsrunde har frist den 13. juni 2018. Prisutdelingen vil finne sted på DOGA torsdag 8. november, 2018.

Hold deg oppdatert med nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring