Illustrasjon: MDH Arkitekter
Publisert: 15.09.2023 

Skal bygge nye Krødsherad skole

Veidekke har vunnet pris- og designkonkurransen og skal bygge nye Krødsherad barne- og ungdomsskole skole på Noresund. Oppdraget er en totalentreprise med samspill, og kontrakten er verdt 158 millioner kroner eksklusive mva.

– Vi er både glade og stolte over å ha vunnet konkurransen og vi takker så mye for oppdraget. Det å bygge gode skoler er noe av det viktigste vi kan gjøre, og jeg er sikker på at nye Krødsherad skole blir til stor glede og nytte for elever, lærere og andre brukere av skolen, sier distriktsleder Gro Brathovde i Veidekke Bygg Buskerud.

Skolen bygges for 320 elever fra første til tiende klasse. Første til fjerde trinn skal samles rundt et felles trinnareal i første etasje, mens femte til tiende trinn blir samlet i plan to. Bygget får gode miljøkvaliteter med energiklasse A, utstrakt bruk av tre og det blir forberedt for solcelleanlegg på taket. I tillegg til fleksible undervisnings­rom kan den nye skolen by på flerbrukshall, kontorer og bibliotek. Den nye skal også kobles sammen med kommunehuset og svømmehallen, og den gamle skolen vil bli revet.

Nå skal de siste detaljene i prosjektet utvikles videre i en samspillsfase mellom Krødsherad kommune, Veidekke og MDH Arkitekter. Byggestart er planlagt rett før påske med innvielse til skolestart 2025.

Email
Kopier link
Del med

Jobb

Se alle ledige stillinger her
Hold deg oppdatert med nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring