Illustrasjon: Veidekke
Publisert: 31.aug.2020 

Skal bygge miljøbygg for BIR i Bergen

Veidekke og BIR AS (Bergenområdets interkommunale renovasjonsselskap) har i dag inngått kontrakt for bygging av ny terminal for avfallsnettet og nytt hovedkontor på Nygårdstangen i Bergen. Oppdraget er en totalentreprise verdt 183,6 millioner kroner ekskl. mva.

Som en del av utbyggingen av avfallsnettet i Bergen sentrum, skal BIR etablere oppsamlings­terminal for avfall på Nygårdstangen. Terminalen blir liggende i 1. - 3. etasje av et nybygg på totalt syv etasjer, hvor de resterende etasjene blir BIRs nye hovedkontor. Kontordelen av bygget skal sertifiseres etter miljøstandarden BREEAM-NOR Excellent.

– I Veidekke er vi veldig glade for at vi på ny er gitt tillit fra BIR, som en svært bærekraftsorientert kunde, der vi sammen kan finne innovative løsninger for fremtiden. Prosjektet blir vårt sjette pågående prosjekt i Bergen med miljøsertifisering, og det er med på å ytterligere videreutvikle vår miljøkompetanse, sier distriktsleder Erlend Bygnes i Veidekke Bygg Bergen.

– Vi har etablert bossnett i Bergen sentrum i 10 år og gravd opp et ikke ubetydelig antall gater. Nå skal vi omsider i gang med å bygge hjertet i siste halvdel av bossnettet i sentrum, sier styreleder i BIR AS, Aslak Sverdrup. - I anskaffelsesprosessen, hvor både pris, kvalitet og miljø var viktige kriterier, fikk vi mange gode tilbud og vi er glade for at vi i dag kan utvide laget med Veidekke som entreprenør. Som vestlendingenes egen miljøbedrift skal vi vise vei, og det er satt høye miljøambisjoner for prosjektet med formål å tilrettelegge for bærekraftig design og bygging gjennom hele prosjektet. Med Veidekke på laget skal vi stolt reise et bygg med tydelige miljøkvaliteter.

Planlagt byggestart er i oktober 2020 med ferdigstillelse i november 2022.

Email
Kopier link
Del med

Jobb

Se alle ledige stillinger her
Hold deg oppdatert med nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring