Foto: Holtefjell Eiendom AS
Emner
Publisert
23.des.2020

Selger bygg for 673 millioner

Holtefjell Eiendom AS i Drammen selger nå Kjellstad Næringspark i Lier og et nyrenovert næringsbygg i Hagaløkkveien i Asker for til sammen 673 millioner kroner. Kjøper er Vestkorridoren Eiendomsinvest AS med flere lokale investorer involvert.

Holtefjell Eiendom AS har opplevd en sterk vekst de siste årene med en tredobling av antall ansatte i løpet av kort tid. Selskapet, som har sterk faglig kompetanse på fremtidsrettede kontorbygg og kombinasjonsbygg, er en del av Holtefjell Gruppen som i tillegg består av Holtefjell VVS AS, Holtefjell Entreprenør AS og Kontorhuset AS med totalt 75 ansatte.

I 2017 startet selskapet arbeidene med å bygge Kjellstad Næringspark rett ved den tidligere bomstasjonen i Lier. Næringsbygget, som var ferdig utbygd i fjor, har leietakere som Kontorhuset, Garo, NTI, Rørkjøp og NCC.  I 2018 startet arbeidet med å totalrenovere Hagaløkkveien 13 rett ved jernbanestasjonen i Asker der blant andre Bergans of Norway flyttet inn tidligere i år etter å ha hatt base i Hokksund i en rekke år. I tillegg er blant andre Kontorhuset AS og Kiiltoclean AS leietakere i Hagaløkkveien. Begge byggene er bygget etter miljøstandarden Breeam Very Good.

Ett av de største salgene i regionen

Nå selger Holtefjell Eiendom AS begge eiendommene på total 20.189 kvadratmeter brutto bygningsareal til en samlet pris på 673 millioner kroner. Salget er det det klart størst i Holtefjell Eiendom sin historie, og Eiendomshuset Malling & Co, som var selskapets rådgivere under salget, påpeker at dette også er ett av dere største prosjekt.

– Et meget godt prosjekt som skriver seg inn som en av de største transaksjonene våre i denne regionen, sier Petter Warloff Berger i Malling & Co.

Lokale investorer

Kjøper er investorgruppen Vestkorridoren Eiendomsinvest AS. Dette er et selskap bestående av en rekke lokale investorer. Blant de lokale er blant andre Holtefjell Eiendom AS selv som beholder 15 prosent eierandel, og selskapet skal også stå for teknisk forvaltning av de to byggene. Det er Castrum Eiendom AS og Kontorhuset Holding AS som står som formelle selgende selskap av henholdsvis Kjellstad- og Hagaløkkveien-eiendommene.

– Vi lever jo av å utvikle eiendommer, og for oss ble dette både et helt perfekt salg og en helt perfekt løsning. Samtidig er det både veldig uvanlig og veldig gledelig at det er så mange lokale investorer med på dette kjøpet. Dette viser at vi har gjort noe riktig. I tillegg så er dette to bygg som fyller ut hverandre på en god måte med eiendommen i Asker som ligger sentral i forhold til offentlig kommunikasjon mens bygget i Lier ligger like ved E18. Det er også et kvalitetstegn at begge byggene ble raskt fylt opp med leietakere, sier daglig leder i Holtefjell Eiendom AS, Ola Semb

Clarksons Platou Real Estate i Oslo, som stod for tilretteleggingen av salget er også veldig tilfreds med den lokale interessen.

– Vi er veldig fornøyde med kjøpet av to topp moderne og sentralt beliggende kontor- og kombinasjonseiendommer i områder som opplever god vekst.  Dette bekreftes også ved at anerkjente lokale eiendomsinvestorer ønsket å delta i prosjektet, sier seniorpartner Hans Martin Haug i Clarksons Platou Real Estate.

– En lagseier

Og Holtefjell-sjef Ola Semb legger ikke skjul på at han nå er både glad og stolt over det de nå har oppnådd.

– Ja, jeg er stolt på vegne av alle mine medarbeidere i Holtefjell Eiendom AS. Her har vi bidratt med solid kompetanse gjennom hele verdikjeden fra planlegging, utvikling og bygging til å få lokalene fylt med gode leietakere. Så dette er en lagseier for hele organisasjonen, sier Semb som også vil takke advokatfirmaet Haavind for bistand rundt det juridiske rundt salget.

Nye prosjekt på gang

Men eiendomsselskapet i Drammen har slett ikke tenkt å hvile lenge på laurbærene.

– Dette salget er jo med på å finansiere nye prosjekter i fremtiden. Vi er allerede i full gang med å renovere 8400 kvadratmeter i Tollbugata 2 i Drammen, og i mars begynner vi på nok en ny næringspark på 6.000 kvadratmeter i Gråterudveien i Kobbervikdalen, opplyser prosjektsjef Hans Petter Skott-Myhre i Holtefjell Eiendom.

Hold deg oppdatert med nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring