– Vi ønsker å bidra til utviklingen av det grønne skiftet i BAE-næringen, sier Lena E. Bygballe. Hun er leder ved Senter for byggenæringen ved BI, som nylig ble medlem i Grønn Byggallianse. Foto: BI
Publisert
29.apr.2020

Satser på bærekraft i usikre tider

Grønn Byggallianse har fått fire nye medlemmer i mars og april. – Gledelig å se at sektoren ikke tar pause fra å satse på bærekraft selv om korona påvirker bransjen, sier leder for medlemmer i Grønn Byggallianse Hege Schøyen Dillner.

Larvik kommune, Zero Emission Development AS (ZED), Energiråd AS og Handelshøyskolen BI – Senter for byggenæringen har alle meldt seg inn i Grønn Byggallianse i mars og april. Vi har da så langt 26 nye medlemmer i 2020.

– Ingen kan løse klima- og miljøutfordringene alene

– Vi ønsker å bidra til utviklingen av det grønne skiftet i BAE-næringen. For oss som forsknings- og utdanningsinstitusjon representerer Grønn Byggallianse en viktig arena der vi kan knytte kontakter, hente inspirasjon og bidra til å utveksle og utvikle ny forskningsbasert kunnskap som videre kan pløyes tilbake til samfunnet gjennom våre utdanningsprogrammer, sier Lena E. Bygballe, som er førsteamanuensis og leder ved Senter for byggenæringen ved BI.

Bygballe peker på klima- og miljøproblematikken som en av vår tids største utfordringer, som BI i likhet med andre forsknings- og utdanningsmiljøer har satt på dagsorden og ønsker å bidra til å løse.

– Ingen kan løse disse utfordringene alene, og det er et stort behov for samarbeid på tvers av sektorer. Grønn Byggallianse er et viktig virkemiddel i så måte, og derfor er vi glade for å bli medlem i nettverket, sier hun.

Styrker arbeidet med bærekraft

Eksisterende medlemmer ligger heller ikke på latsiden.

Bulk Infrastructure AS oppgraderte for eksempel nylig sitt medlemskap til eiendomsutvikler, og intensiverer fokuset på bærekraft.

– Oppgradert medlemskape er en ytterligere bekreftelse på vår visjon om å levere bærekraftig infrastruktur. Grønn Byggallianse er et viktig forum i forhold til kunnskap og utvikling. Bulk har et særlig fokus på å levere energieffektive industribygg til våre kunder, sier Rune Bang, leder for Industrial Real Estate i Bulk Infrastrcture AS.

Hold deg oppdatert med nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring