Foto: Bane NOR Eiendom
Publisert: 21.02.2022 

Salg bidrar til milliardresultat for Bane NOR Eiendom

Bane NOR Eiendom, Norges ledende knutepunktutvikler, har rapportert gode resultater for tredje tertial 2021, og kan vise til et driftsresultat på 1043 millioner kroner for 2021 totalt.

21I tredje tertial ble driftsresultatet på 304 millioner kroner, til tross for et marked preget av pandemi og lavere leieinntekter. En grunn til det gode resultatet var salget av Quality Hotel River Station i Drammen, som er del av den rivende utviklingen i Drammen som finner sted rundt togstasjonen.

Andre viktige hendelser for Bane NOR Eiendom på slutten av året var kjøp av Paleet parkeringshus ved Oslo S, lansering av Oslobolig sammen med blant annet Oslo kommune og byggestart på Drammen Helsepark og Proffen Hageby fase 2 i Drammen.

Bane NOR Eiendom oppnådde meget gode økonomiske resultater for 2021, med et driftsresultat på 1043 millioner kroner for året. I tillegg til hotellsalget i Drammen, solgte Bane NOR Eiendom sin andel av Oslo S Utvikling AS (OSU). Oslo S Utvikling har bygget opp Bjørvika som har gitt Oslo 12 500 sentrale arbeidsplasser og 15 tonn mindre CO2-utslipp hver eneste dag fordi folk reiser til jobb med tog og annen kollektivtransport.

Administrerende direktør Jon-Erik Lunøe sier: «Vi i Bane NOR Eiendom er opptatt av langsiktig, bærekraftig knutepunktutvikling der ambisjonen om å legge til rette for at flere skal ta tog, stor sentralt. Med gode økonomiske resultater viser vi at vi lykkes med dette og bidrar til et mer bærekraftig samfunn.»

Finansielle høydepunkt per 3. tertial 2021:

  • Leieinntekter: MNOK 938
  • Totalt ble det solgt 417 boliger
  • Driftsresultat: MNOK 1.043
  • Kontantstrøm fra operasjonelle aktiviteter: MNOK 556 (MNOK 380)
  • Investeringer innen verksteder og utviklingsprosjekter for bolig/næring i heleide selskaper: MNOK 1.855
  • Koronapandemien har medført reduksjon av omsetningsbaserte inntekter tilsvarende MNOK 43 (MNOK 70) sammenlignet mot en normal situasjon
Email
Kopier link
Del med

Jobb

Se alle ledige stillinger her
Hold deg oppdatert med nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring