Illustrasjon: Ruukki
Publisert: 22.06.2023 

Ruukki leverer verdens første byggeprodukter laget av fossilfritt stål

Ruukki Construction, en del av SSAB konsernet, er først i verden til å bruke fossilfritt stål i byggeprodukter. Verdens første tak- og veggprodukter av fossilfritt stål vil bli levert til strategiske kunder i Sverige og Finland fra tredje kvartal i 2023.

Ruukki vil levere de første sandwichpanelene, fasadekledningen og takproduktene av fossilfritt stål noensinne til kunder som deler Ruukkis høye bærekraftsmål. Produktene av fossilfritt stål vil bli produsert ved Ruukkis fabrikker i Alajärvi og Vimpeli i Finland, Pärnu i Estland og ved Plannjas fabrikk i Järnforsen i Sverige. Utslipp fra produksjonsfasen minimeres ved å bruke grønn energi samt at alternativer for materialer og logistikk med lavest mulig miljøbelastning velges.

– Vi streber etter å lede stålindustrien mot en karbonfri fremtid. Byggeindustrien er en av de viktigste industriene som bruker stål og den står for mer enn 50 prosent av den globale etterspørselen. Ved å introdusere fossilfritt stål i byggeprodukter kan vi sammen hjelpe bygg- og eiendomssektoren med å redusere karbonavtrykket betydelig, sier Thomas Hörnfeldt, VP Sustainable Business ved SSAB.

– Som en del av SSAB er vi ekstremt stolte over å være det første selskapet i verden som leverer byggeprodukter med fossilfritt stål til kundene. Bruk av fossilfrie råvarer vil kraftlig redusere våre produkters livssykluspåvirkning; men det er bare en del av det vi gjør for å redusere vår miljøpåvirkning. Vi streber konstant etter å utvikle våre prosesser og vårt tilbud, samt samarbeide med likesinnede samarbeidspartnere med sikte på å levere karbonnøytrale byggeprodukter til våre kunder i fremtiden, sier Sami Eronen, president i Ruukki Construction.

I tråd med bærekraftløftet, som ble gitt allerede i 2019, har Ruukki forpliktet seg til å være det første selskapet som tilbyr byggeprodukter av fossilfritt stål. Ruukki har systematisk redusert utslippene fra driften, med mål om å oppnå 25% reduksjon av utslipp innen 2026. Det flerårige investeringsprogrammet tar sikte på å redusere bedriftens og produktutvalgets miljøpåvirkning.

Email
Kopier link
Del med

Jobb

Se alle ledige stillinger her
Hold deg oppdatert med nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring