Slik kan samhandlingsstrøket bli. Illustrasjon: Team Urbis
Publisert
05.aug.2021

Prototype av innredningen i regjeringskvartalet

Samhandlingsstrøket skal knytte sammen alle bygningene i det nye regjeringskvartalet. Nå er det laget en prototype for å vise hvordan det best kan bygges.

Det nye regjeringskvartalet skal bli en attraktiv, velfungerende og sikker arbeidsplass som legger til rette for et godt og effektivt departementsfellesskap. Her skal departementene sikres stor fleksibilitet og gode muligheter for samhandling.

Slik ser prototypen av treverket inne i det nye regjeringskvartalet ut. Foto: Statsbygg

Samhandlingsstrøket skal sammenbinde hovedinngangene for publikum, personalinngangene og alle fellesfunksjonene i det nye regjeringskvartalet. Samhandlingsstrøket vil bli en sentral og godt synlig del av kvartalets arkitektur.

Illustrasjon: Team Urbis

Det er her bruk av tre vil være mest fremtredende i interiøret. Strøket skal utføres i heltre og består av himling, skjørt, rekkverk og gulv. Skjørt, rekkverk og himling vil bli utført i norsk bjørk.

Som en viktig del av arbeidet med detaljering samhandlingsstrøket, er det nå bygget en fullskala prototype. Prototypen er 2,4 m bred og 2,2 meter høy. Den er plassert på en simulert dekkeforkant hevet fra bakken og med en plattform som gjør at man har tilgang som i det ferdige bygget.

Med prototypen skal man kvalitetssikre designet. Overflatebehandling, formspråk, materialsammensetning, produksjonsmetode og montasjerekkefølge er bare noe av det som skal testes ut ved hjelp av prototypen. Prototypen er bygget av Bosvik og Risør Trebåtbyggeri AS, og står i foajeen i R5.

Hold deg oppdatert med nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring