Nye Eidet skule skal erstatte tre eksisterende skoler: Vatne ungdomsskule, Vatne barneskule og Tennfjord skule. Illustrasjon: Slyngstad Aamlid Arkitekter
Publisert: 25.11.2022 

Peab bygger nye Eidet skule i Ålesund

Peab K. Nordang har i dag skrevet avtale med Ålesund kommunale eigedom KF om å bygge Eidet skule på Vatneeidet. Den nye skolen skal stå ferdig sommeren 2025 og erstatter én ungdomsskole og to barneskoler i tidligere Haram kommune. Kontraktssummen er på 176,5 millioner kroner eks. mva.

– Vi er svært tilfreds med å få en så stor kontrakt i disse tider. Det er betryggende for alle våre ansatte at vi går inn i 2023 med ei solid ordrebok, sier Kjetil Nordang, administrerende direktør i Peab K. Nordang.

Selskapet har tidligere i år bygd ferdig to skoler på Vestlandet: Vaksdal skule i Vaksdal og Sæbø skule og barnehage i Ørsta. Gjennom de siste 20 årene har Peab K. Nordang erfaring fra en lang rekke skoleprosjekter på Nordvestlandet.

– Det er lite som er morsommere enn å bygge skoler, sier Nordang, som nå er stolt over å bli valgt som totalentreprenør i konkurranse med seks andre tilbydere. Han er godt fornøyd med å kunne utnytte håndverksmessig kapasitet og kompetanse, og ikke minst den lange erfaringen med skoleprosjekter.

Peabs egne tømrere og betongfagarbeidere skal stå for byggingen, og flere lærlinger vil bli tatt inn på prosjektet.

Tre skoler blir til en

Eidet skule blir en barne- og ungdomsskole med plass til ca. 500 elever. Den kommer til å erstatte tre eksisterende skoler, nemlig Vatne ungdomsskule, Vatne barneskule og Tennfjord skule. Det er korte avstander mellom de tre tettstedene Tennfjord, Eidsvik og Vatne.

Hanne Helgesen i Ålesund kommunale eigedom KF er prosjektansvarlig for Eidet skule, og skal i samarbeid med Ståle Ivar Hovden fra XPRO AS ha ansvar for prosjektledelsen.

– Vi gleder oss til å få en ny og moderne skole, og vi ser fram til samarbeidet med Peab K. Nordang, sier Helgesen.

De eksisterende skolene på Vatneeidet og den nærliggende Eidet kulturhall skal være i normal drift i hele byggeperioden. Her blir det derfor ekstra viktig med god planlegging og tett dialog med byggherren og skolene, i følge Ola Molnes Blindheim som er distriktssjef for Peab K. Nordang i Ålesund. Han legger til at selskapet har lang erfaring med å bygge på denne måten.

Dagens Vatne ungdomsskule ble bygd på 1970-tallet og er i én etasje. Den skal rives når den nye skolen står klar. Planleggingen av skoleprosjektet på Vatneeidet ble startet av daværende Haram kommune i 2019, men av ulike årsaker satt på vent i forbindelse med kommunesammenslåingen med Ålesund i 2020.

Den nye skolen skal stå ferdig til skolestart høsten 2025, mens ungdomsskolen planlegger å flytte inn allerede ved årsskiftet 2024-2025.

Fakta om Eidet skule:
  • Ny barne- og ungdomsskole med plass til ca 500 elever
  • Omfang: Nybygg på ca 6.900 kvadratmeter med tilhørende utearealer
  • Sted: Vatneeidet, Ålesund kommune (tidligere Haram)
  • Byggherre: Ålesund kommunale eigedom KF
  • Kontraktssum: Ca. 176,5 millioner kroner eks. mva.
  • Kontraktsform: Totalentreprise
  • Materialer: Betong og tre
  • Start på anleggsarbeidet: Påske 2023
  • Ferdigstillelse: Sommeren 2025
Email
Kopier link
Del med

Jobb

Se alle ledige stillinger her
Hold deg oppdatert med nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring