Kim Johansen og Marit Berggren Simonsen. Foto: Optimera
Publisert: 29.11.2023 

Optimera med sin største avtale for kjøkkenlevering noensinne

Optimera skal levere kjøkken og innredning til Betonmast Trøndelags milliardprosjekt for bygging av 724 nye studentboliger i Trondheim. Avtalen på flere titallsmillioner kroner er den største enkeltavtalen for leveranser av kjøkken og faste innredninger i Optimera noensinne.

Samtlige av studenthyblene og fellesarealer skal utstyres med kjøkkenløsninger og annen fast innredning fra den danske kvalitetsleverandøren Aubo, som Optimera representerer i Norge.

– Vi er veldig stolte over å ha signert denne store avtalen, og takker Betonmast Trøndelag for tilliten. Det er lagt ned et stort arbeid for å tilby de beste og samtidig mest kostnadseffektive løsningene fra Aubo til dette store prosjektet, sier avdelingsleder for kjøkken, bad & garderobe hos Optimera Sandmoen, Marit Berggren Simonsen. Hun har vært ansvarlig for avtalen på vegne av Norges største byggevareaktør.

Betonmast Trøndelag

Prosjektet er det største noensinne for både Betonmast Trøndelag og Studentsamskipnaden i Gjøvik, Ålesund og Trondheim (Sit). Arbeidet er allerede i gang, og de nye studentboligene skal etter planen være klart for studentene høsten 2027.

– Selv om vi har samarbeidet med Optimera over flere år, tar dette prosjektet dette samarbeidet til et helt nytt nivå. Optimera har klart å kombinere standardiserte løsninger fra sitt eget sortiment med prosjektkrav definert av oss og Sit til en helhet som treffer alle. Måten oppgaven har vært løst på av Optimera gjør oss trygge på at vi har valgt rett aktør for prosjektet, sier prosjektsjef hos Betonmast Trøndelag, Kim Johansen.

Aubo

Optimera og Montér er hovedforhandler for den danske kjøkken, bad- og garderobeleverandøren i Norge. Til de nye studentboligene i Trondheim skal det også leveres garderober, senger og pulter.

– Dette er den største enkeltavtalen for Aubo produkter som vi noensinne har fått i Norge. Vi håper nå at enda flere kunder for alvor får øynene opp for våre smarte, fleksible høykvalitetsløsninger som også er meget kostnadseffektive. Dette er en svært viktig avtale for oss, sier salgsdirektør hos Aubo Production, Dan F. Østergaard.

Aubo er kjent for solid kvalitet, gode skapløsninger, skreddersøm og et stort utvalg av ulike modeller og design. Miljø og bærekraft er meget viktig, og en stor del av Aubo sitt sortiment innfrir kravene som stilles i henhold til Breeam NOR. Samtlige kjøkken til studentboligene og fellesområder leveres i sammensatte skrog – noe som også gjør at monteringen på byggeplassen går raskere, med lavere timeforbruk.

Trygg på god levering til 724 studentboliger

Avtalen med Betonmast Trøndelag ble fremforhandlet av Optimera Sandmoen i Trondheim.

– Takket være Optimera og Aubo sine gode løsninger for logistikkplanlegging og håndtering på byggeplass er vi trygge på at alle de 724 studenthyblene leveres på riktig plass, til riktig tid slik at våre montørteam får jobbet rasjonelt og effektivt. Dette er en meget stor oppgave som vi ser frem til å komme i gang med, sier salgssjef for kjøkken, bad og garderober i Optimera, Helene Gilje.

Email
Kopier link
Del med

Jobb

Se alle ledige stillinger her
Hold deg oppdatert med nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring