Administrerende direktør Erik Tønnesen kunne fortelle om sterke resultater fra scenen under årets «Opptur». Foto: Kilian Munch
Publisert: 15.03.2023 

Optimera befester markedsleder-posisjonen

Norges største byggevareaktør tok ytterligere markedsandeler gjennom 2022, og har nå nærmere en fjerdedel av det norske markedet.

konsepter, logistikk, digitaliseringer og det grønne skiftet, sier administrerende direktør Erik Tønnesen.

Markedsandelen på 24,7 prosent fremgår av Virkes årsstatistikk «Byggevarehandelen 2022». Lederposisjonen ble tydelig markert under byggevareaktørens årlige konferanse, Opptur, som samlet 850 medarbeidere i helgen.

– Vi har oppnådd lederposisjonen ved å legge sten på sten. Nå rigger vi oss for ytterligere vekst gjennom styrking på flere områder inkludert rekruttering av et tosifret antall nye proffselgere, sier Tønnesen.

Virke-rapporten viser at Optimeras omsetning ble 15,4 milliarder kroner av den totale omsetningen i norsk byggevarehandel på 62,4 milliarder kroner.

Optimera er den eneste med like-for-like vekst blant aktørene i rapporten som har over 10 prosent markedsandel. Samlet omsetning for alle aktørene steg 4,4 prosent, fordelt på 2,8 prosent ved oppkjøp og 1,6 prosent organisk vekst inkludert nyetablering av utsalg.

– Jeg vil spesielt få takke Montér sine kjedemedlemmer for deres bidrag til vekst, både i proff- og forbrukermarkedet. Montér vil styrke seg ytterligere som bidragsyter i 2023 og har bare i løpet av årets tre første måneder varslet om seks nye kjedemedlemmer.

Byggevareaktøren har markert seg tydelig i forhold til bærekraft med årlig omsetning på om lag 450.000 kubikkmeter sertifisert trelast og dobling av flåten av elektriske lastebiler. I desember 2022 var offisiell åpning av Optimeras sentrallager i Vestby som er viktig også overfor netthandelskunder.

– To av målene våre for årene fremover er å ta en tydelig lederposisjon innen digitalisering og bærekraft, sier Tønnesen.

Følgende priser ble delt ut under «Opptur»:

Årets Montér: Montér Ål

Årets logistikksenter: Rudshøgda

Årets proffteam: Proff Øst

Årets leverandør: Combiwood Barkevik

Årets forhandler: Montér Mo i Rana

Email
Kopier link
Del med

Jobb

Se alle ledige stillinger her
Hold deg oppdatert med nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

Les også